PENSII

S-a publicat proiectul normei privind marketingul fondurilor de pensii

Comisia de Supraveghere a Sistemului de Pensii Private (CSSPP) a transmis spre dezbatere publica Proiectul Normei privind marketingul fondului de pensii administrate privat, emis in aplicarea Legii 411/2004, cu modificarile si completarile ulterioare, se arata intr-un comunicat de presa al CSSPP.

S-a publicat proiectul normei privind activitatea de depozitare a activelor fondurilor de pensii

Comisia de Supraveghere a Sistemului de Pensii Private (CSSPP) initiaza procedura de dezbatere publica a Proiectului Normei privind activitatea de depozitare a activelor fondurilor de pensii administrate privat, emisa in aplicarea Legii nr. 411/2004 cu modificarile si completarile ulterioare, prin care se stabilesc conditiile de avizare si functionare a depozitarului activelor fondurilor de pensii administrate privat, se arata intr-un comunicat de presa al CSSPP.

Primele fonduri de pensii private facultative ar putea functiona din mai

BCR Asigurari, ING si Allianz vor fi, probabil, primele companii de asigurari care vor incepe in luna mai colectarea contributiilor pentru fondurile de pensii facultative (pilonul III), a spus Ion Giurescu, vicepresedintele Comisiei pentru Supravegherea Sistemului de Pensii Private (CSSPP), citat de Rompres.

BRD, primul depozitar pe piata fondurilor de pensii

Consiliul Comisiei de Supraveghere a Sistemului de Pensii Private (CSSPP) a avizat, marti, 06 februarie a.c., primul depozitar de pe piata pensiilor private din Romania – BRD-GROUPE SOCIÉTÉ GÉNÉRALE S.A., se arata intr-un comunicat de presa al CSSPP.

Proiect de norma privind taxele in sistemul privat de pensii

Proiectul de Norma privind taxele de autorizare, avizare si functionare in sistemul pensiilor administrate privat a fost transmis astazi, 7 februarie a.c., spre dezbatere publica de catre Comisia de Supraveghere a Sistemului de Pensii Private (CSSPP), se arata intr-un comunicat de presa al Comisiei.

Proiect de norma privind capitalul societatilor de pensii

Comisia de Supraveghere a Sistemului de Pensii Private a transmis astazi, 7 februarie a.c, spre dezbatere publica Proiectul de Norma privind provenienta capitalului social elaborat in aplicarea Legii nr. 411/2004 privind fondurile de pensii administrate privat, cu modificarile si completarile ulterioare, se arata intr-un comunicat de presa al Comisiei.

Proiect de norma privind transparenta administratorilor de fonduri de pensii

Obligatiile de raportare si transparenta ale administratorilor de fonduri de pensii facultative si ale depozitarilor activelor acestora sunt prevazute in Proiectul de Norma privind obligatiile de raportare si transparenta elaborat in baza Legii nr. 204/2006 privind pensiile facultative, transmis astazi, 7 februarie a.c. spre dezbatere publica de catre Comisia de Supraveghere a Sistemului de Pensii Private (CSSPP), se arata intr-un comunicat de presa al Comisiei.

Cum se infiinteaza un fond de pensii administrate privat

Comisia de Supraveghere a Sistemului de Pensii Private (CSSPP) a publicat proiectul normei privind autorizarea fondurilor de pensii administrate de stat. Astfel, numarul fondatorilor necesar constituirii unui fond de pensii administrate privat este de minimum 5 (cinci) persoane fizice. La un fond privat vor fi obligati sa participe, de anul viitor, toti angajatii cu varsta de pana la 35 de ani, angajatii intre 35 si 45 de ani putand participa optional.

Pensiile obligatorii private, o aventura costisitoare?

In Ungaria si Polonia, primele tari din Europa in care a fost introdus un sistem al pensiilor private administrate privat, asemanator cu cel care urmeaza sa fie introdus in Romania, experimentul a iesit prost. Eleine Fultz, expert al Organizatiei Internationale a Muncii, vorbeste chiar despre falimentul sistemului din Ungaria, scrie ziarul Gandul.

Cat de mari vor fi pensiile private facultative?

Romanii care contribuie cu 100 de euro lunar la un fond de pensii private facultative, timp de 30 de ani, vor putea beneficia dupa virsta de 60 de ani de o pensie lunara de 630 de euro.