LEASING

Leasing-ul romanesc da in clocot

Se produc schimbari mari in lumea leasing-ului romanesc. Demisii, fuziuni, proiecte legislative. Intr-un cuvant: leasing-ul romanesc este in clocot. Oala a dat pe din afara astazi, cand Cornel Coca Constantinescu, presedintele Asociatiei Societatilor de Leasing din Romania a renuntat oficial la functia pe care o detinea, invocand motive personale. Si nu este singurul. Tot din motive personale a plecat si vicepresedintele Dan Stoica. Noul presedinte al ASLR este Bogdan Apahidean, directorul Porsche Leasing.

HVB Leasing in Brasov

• Un partener de incredere, acum si in Brasov • HVB Leasing Romania – Membru al HVB Group • Produsele HVB Leasing Romania

Dati o sansa leasing-ului!

Increzator ca modelul finantarii de tip leasing are un potential enorm de dezvoltare la noi in tara, Bogdan Savin, presedintele Ager Leasing, pledeaza pentru sustinerea acestui sector. Cu alte cuvinte, BNR sa renunte la restrictiile impuse recent firmelor de leasing. El crede ca leasing-ul stimuleaza cresterea productivitatii, desi recunoaste ca mai sunt multe de facut la extinderea sistemului de supraveghere. Sa ne reamintim de teapa din aceasta vara data de MTS Leasing, cand sute de oameni au ramas cu ochii in soare dupa ce platisera sume importante reprezentind avansul solicitat pentru obtinerea finantarii.

Leasing financiar sau operational?

Constatam ca devine din ce in ce mai dificil de caracterizat un contract de leasing prin prisma stabilirii caracterului financiar sau operational, se arata intr-o analiza publicata pe site-ul International Leasing.

HVB Leasing finanteaza doar imobile de peste un milion de Euro

HVB Leasing are in oferta sa leasing imobiliar pentru companii sau persoane juridice autorizate, dar numai pentru contracte ce depasesc valoarea de un milion de Euro.

Volksbank Leasing finanteaza masini Dacia

VB LEASING este una din putinele companii de leasing care finanteaza toate autovehiculele din gama Dacia, se arata intr-un comunicat al companiei.

IMMORENT îºi extinde activitatea în România

IMMORENT – divizia de leasing a Erste Bank AG, lider de piata in Europa Centrala – isi continua trendul ascendent de dezvoltare transformandu-se dintr-o companie austriaca intr-una internationala, se arata intr-un comunict de presa.

Piata de leasing in trimestrul II-2005

Cresterea economica a ultimilor ani din Romania s-a resimtit si la nivelul pietei leasingului, inregistrand o dezvoltare semnificativa, confirmand statutul leasingului de produs financiar complementar si competitiv altor produse bancare capabil sa sprijine dezvoltarea diverselor sectoare ale economiei nationale. In acest context, putem exprima faptul ca leasingul a devenit o sursa de finantare pe termen mediu capabila sa sustina dezvoltarea diferitelor sectoare ale economiei nationale la costuri financiare competitive, se arata intr-un comunicat de presa al Asociatiei de Leasing Bancar.

Tiriac Leasing a imprumutat trei milioane euro

Tiriac Leasing a obtinut un credit in valoare de trei milioane de euro de la Banca Romaneasca, ce are drept obiect finantarea contractelor de leasing ale societatii, a declarat directorul executiv, Cristian Sendroiu, citat de ziarul Averea.

Lege pentru verificarea firmelor de leasing

Deputatii PNL Eugen Nicolaescu si Mihai Capra au depus la Biroul Permanent al Camerei un proiect de modificare a Ordonantei 51/1997 privind operatiunile si societatile de leasing, propunand efectuarea unui audit financiar al tuturor operatorilor din domeniu, scrie Jurnalul National.