LEASING

Incredibil, dar adevarat: dobanda de 1% prin Volksbank Leasing la noul Fiat Grande Punto e pe bune!

In urma articolului despre noua oferta de finantare in leasing de la Volksbank Leasing de 1% pentru achizitionarea noului model Fiat Grande Punto, am primit mai multe comentarii si observatii de la cei atrasi de noua oferta. Desi, dupa cum spune un cititor, si dupa cum credeam si noi, dobanda de 1% parea prea frumoasa ca sa fie adevarata, totul e real. Volksbank Leasing chiar percepe, in cadrul acestei promotii, o dobanda de numai 1% pe an, ceea ce inseamna o economie de 16 euro lunar la rata de leasing pe trei ani, in comparatie cu o dobanda de 7%.

Grande pacaleala dobanzilor de 0% si 1%

Televizoarele, radioul, banerele imense de pe blocuri, site-urile sunt invadate de o serie de reclame la diverse produse si servicii care ne pacalesc cu asa-zisele preturi sau dobanzi “promotionale” de 0% sau 1%, a caror costuri sunt, in realitate aceleasi sau chiar mai mari decat dobanzile medii. Un ultim caz este cel al Fiat Grande Punto, pe care, spune reclama, il putem cumpara prin Volksbank Leasing cu o dobanda de 1%! Si nici nu e o dobanda mare. Anul trecut, aceeasi companie de leasing ne amagea cu o dobanda de 0%! Numai ca, desi firma incearca astfel sa ne induca senzatia ca ne finanteaza fara nici un cost, sau cu unul minim, de 1%, in realitate costul ratei de leasing de la Volksbank Leasing este aproape la fel de mare cu alte oferte de finantare in leasing cu dobanzi de 7%. Asadar, o grande pacaleala.

BCR Leasing a fost desemnata drept cea mai admirata companie de leasing

BCR LEASING a primit premiul in cadrul Galei Premiilor de Excelenta in Leasing 2006. Evenimentul a fost organizat de catre Bucharest Business Week, in colaborare cu Asociatia Societatilor de Leasing din Romania (ASLR) si Asociatia de Leasing Bancar (ALB), se arata intr-un comunicat de presa.

Finantari mai mari cu 114% la UniCredit Leasing

In primul trimestru din 2006, rezultatele financiare inregistrate de UniCredit Leasing ii confirma acesteia pozitia de leader in leasingul de echipamente industriale, a anuntat d-l Melih Mengü, Presedintele Consiliului de Administratie si Director General, se arata intr-un comunicat de presa al companiei.

Immorent a acordat finantari in leasing de 15,8 mil. euro

Immorent, divizia de leasing imobiliar a Grupului Erste Bank, a anuntat ca a avut rezultate excelente pentru anul 2005 in Austria si in Europa Centrala si de Est. Valoarea contractelor de leasing a Immorent Romania a ajuns anul trecut la 15,8 milioane euro iar in curand firma va finaliza primul sau contract de leasing imobiliar.

Leasing operational cu servicii incluse prin ALD Automotive

Operationala de 9 luni pe piata romaneasca, ALD Automotive, filiala a BRD Groupe Société Générale si a grupului ALD Automotive, administreaza deja o flota de 1000 de autovehicule, se arata intr-un comunicat de presa al companiei. Compania vizeaza administrarea unei flote de 1400 de autovehicule pana la sfarsitul acestui an.

Raiffeisen Leasing se axeaza pe finantari de echipamente si leasing imobiliar

In 2005, Raiffeisen Leasing a incheiat contracte in valoare de 137 milioane euro, se arata intr-un comunicat de presa al companiei. Din totalul portofoliului de contracte incheiate, 17% sunt contracte pentru leasing de echipamente, 45%, pentru leasing de autoturisme, iar leasingul pentru vehicule comerciale a ajuns la 38%. Prin rezultatele obtinute in 2005, compania detine o cota de piata de 6,7% si se situeaza in topul societatilor de leasing de pe piata romaneasca.

Creºtere de 100% pentru Romstal Leasing în primele trei luni

Compania Romstal Leasing S.A. a finantat in primele trei luni ale anului 2006, 885 de contracte in valoare de 24,4 milioane euro, dublu fata de aceeasi perioada a anului trecut, se arata intr-un comunicat de presa al companiei.

Leasing cu 7% dobanda la BCR Leasing

Pana la sfarsitul lui aprilie, BCR Leasing, care a sarbatorit ieri cinci ani de la infiintare, deruleaza o campanie promotionala cu o dobanda de 7% pe an pentru finantarile de autovehicule. Aceeasi dobanda, la care se adauga o marja de risc in functie de client, se aplica si finantarilor pentru echipamente si utilaje, inclusiv echipamente si softuri IT, dar si pentru leasingul imobilar destinat dezvoltarii unei afaceri. E important de stiut ca dupa un an de cotract se pot rambursa in avans ratele de leasing fara costuri suplimentare.

UniCredit Leasing prevede o crestere de 36% a contractelor de leasing in 2006

In 20 martie 2005 a avut loc adunarea generala a actionarilor societatii UniCredit Leasing, pionier al activitatii de leasing in Romania, se arata intr-un comunicat de presa al companiei. Actionarii au aprobat situatiile financiare pentru 2005 si bugetul pentu 2006 si au prelungit pentru inca 3 ani mandatul dd. Melih Mengü, presedinte al Consiliului de Administratie din 1998, Rasvan Radu, Luca Ziero si Matteo Cavazzoli. Actionarii au numit, pentru un mandat de 3 ani, 2 membri noi, d-na Regina Prehofer si d-l Carlo Marini.