LEASING

Se anticipeaza o crestere de 15% a contractelor de leasing in 2006

Cresterea economica din 2005 s-a resimtit si la nivelul pietei leasingului, care a cunoscut o dezvoltare semnificativa, confirmand statutul leasingului de produs financiar complementar altor produse bancare si accesibil unui mare numar de agenti economici, se arata intr-un comunicat de presa al Asociatiei de Leasing Bancar.

Piata de leasing va stagna in 2006

Reprezentantii societatilor de leasing reuniti in Asociatia Societatilor de Leasing din Romania, au declarat ca pentru acest an se prevede o stagnare sau o crestere usoara de 5-10 % pe piata leasingului din Romania. Cauza principala ar fi noile reglementari impuse de BNR, precum cresterea capitalului social a unei societati de leasing la 200.000 de euro si interzicerea emisiunilor de obligatiuni, care a constituit pana acum o sursa de finantare pentru aceste societati. Favorizate de noua legislatie sunt, asadar, societatile mari de leasing, in special cele apartinand bancilor, care se pare ca vor profita de aceasta situatie pentru a-si majora vanzarile.

BCR Leasing si-a dublat volumul de finantari de echipamente si utilaje

BCR LEASING isi mentine trendul ascendent de dezvoltare, raportand o valoare totala a bunurilor finantate de peste 195 de milioane EUR pentru anul 2005, corespunzatoare unei valori totale a contractelor de aproximativ 230 milioane EUR, se arata intr-un comunicat de presa al companiei. Aceste cifre reflecta o dinamica accentuata de crestere de circa 80% a vanzarilor companiei in raport cu anul precedent, rezultatele obtinute asigurand o cota de piata de peste 11% din piata de profil.

Motoractive acorda finantari in leasing pentru IMM

La sfarsitul anului trecut Motoractive a semnat un acord de imprumut cu KfW, devenind prima companie de leasing din Romania care obtine un credit de la prestigiosul grup bancar german, se arata intr-un comunicat de presa al companiei.

UniCredit Leasing finanteaza Ministerul Justitiei

UniCredit Leasing Romania S.A. anunta, prin intermediul directorului sau general, Melih Mengü, semnarea unei finantari in leasing de cca. 20 de milioane de euro destinata sistemului judiciar din Romania, se arata intr-un comunicat de presa al companiei.

Inselatorie de Craciun: dobanda 0% la Volksbank Leasing!

Mosul Volksbank Leasing a scos din sac o oferta bomba, la prima vedere: dobanda 0% la cumpararea masinilor Mazda in leasing! Dar cum noi nu credem in basme, ne-am pus niste intrebari la indemana oricarui om cu mintea limpede care stie ca nimic nu e gratis: ½Si totusi, din ce castiga ei?½ sau ½Oare nu cumva in spatele dobanzii 0 se ascund comisioane uriase?½. Si am constatat ca rata lunara de platit la respectivul leasing cu dobanda 0 e mult mai scumpa decat rata la un leasing cu dobanda de 8,5%! Asadar, pe sleau spus, o noua inselatorie! Pacat ca pica de sarbatori.

Motoractive ofera leasing de calitate

Compania independenta de leasing Motoractive SA a primit certificatul de conformitate a sistemului sau de management al calitatii cu standardele ISO 9001:2000 de la Societatea Romana pentru Asigurarea Calitatii (SRAC) la finele lunii noiembrie, se arata intr-un comunicat de presa remis Ghiseul Bancar.

50 milioane de euro pentru 10 ani de la Unicredit Leasing

UniCredit Leasing Romania S.A., un pionier al industriei de leasing din Romania si un actor principal al acestei piete, este pregatit sa se implice in proiecte investitionale prin crearea de parteneriate de afaceri pe termen lung, se arata intr-un comunicat de presa remis Ghiseul Bancar.

International Leasing a implinit 10 ani de activitate

INTERNATIONAL LEASING, prima companie independenta de leasing cu capital integral romanesc din Romania, sarbatoreste 10 ani de activitate, se arata intr-un comunicat de presa remis Ghiseul Bancar.

Motoractive ofera leasing si pe internet

Motoractive Leasing, cea mai mare companie independenta de pe piata locala de profil, a lansat un nou serviciu bazat pe internet: www.leasing-online.ro, se arata intr-un comunicat de presa.