Care este procedura de stergere din Biroul de Credit?

Care este procedura de stergere din Biroul de Credit?

"Va rog sa ma ajutati cu un raspuns cu privire la stergerea istoricului negativ din Biroul de Credit (BC).
In urma cu ceva timp am vrut sa accesez un credit de nevoi personale si m-am lovit de o problema. Inscriere in BC. Mentionez ca nu am stiut de aceaste problema si nici nu am fost instiintata in prealabil despre consecinte sau alte neplaceri produse de raportarea la BC. Suma este achitata. Ce as pute face si cum se procedeaza? Multumesc."

Raspuns 

Procedura de stergere din Biroul de Credit este simpla si gratuita: faceti o cerere de stergere a datelor direct la banca sau IFN-ul care v-a raportat sau prin intermediul aplicatiei de pe site-ul Birouldecredit.ro.

Daca banca sau IFN-ul va refuza stergerea, adresati-va la la Autoritatea Nationala de Supraveghere a Prelucrarii Datelor cu Caracter Personal (ANSPDCP), pe site-ul oficial al institutiei: www.dataprotection.ro.

Iar daca si de la ANSPDCP primiti raspuns negativ, atunci trebuie sa adresati o plangere la Protectia Consumatorilor, pe care o puteti face simplu, online, pe site-ul ANPC.ro.

Procedurile de stergere din Biroul de Credit sunt simple si nu va costa nimic. De altfel, nu va recomand sa apelati la diverse persoane, avocati sau firme care va pot pacali cu promisiuni false ca va pot sterge din Biroul de Credit.

Va rog sa reveniti la mine daca aveti nelamuriri sau daca doriti sa va ajut sa va rezolvati problema.

Cu stima,

Vasile Pop-Coman
jurnalist
Reclamatiibanci.ro
vasile.coman@reclamatiibanci.ro
0723292899


Citeste articolul integral pe Reclamatiibanci.ro

Taguri:

Alte stiri

14 comentarii

Simona
31 Dec 2019

Buna Ce ar trebui sa contina mesajul transmis catre ANPC referitor la stergerea din Biroul de Credite? Va multumesc Simona

Marian
16 Mar 2019

Raspuns eronat ! ANPC o sa va dea raspuns ,cum ca sa va adresati ANSPDPC, iar acestia din urma vor face cum le spune banca , adica este foarte posibil sa nu va stearga istoricul negativ . Mi s-a intamplat personal acest lucru !

Carp florina
23 Aug 2019

Buna seara.As dori sa ma puteti ajuta a fi stearsa din biroul de credit

Dragota Daniel Catalin
18 Sep 2019

Am poprire pe salariu si alte trei ifn-uri,cum ma puteti ajuta sa fac o ?efinantare si sa scap de aceste probleme?

GHERGHEL
26 Oct 2019

Buna ziua, Ma intereseaza si pe mine un model de cerere pentru a fi sters din biroul de credit. Banca a vandut creditul catre o firma de recuperari. am primit de la acea firma de recuperare cum ca creditul a fost cumparat de ei. de la banca nu am primit nimic. cu firma de recuperare am rezolvat tot, dar tot sunt inscris in biroul de banca. Va rog sa ma ajutati daca puteti cu un model de cerere Multumesc

Cazan
30 Oct 2019

Buna ziua apar la bireul de credit ca rau platnic si mai am si ceva restante.pot fi ?tearsa ca sa fac iar un imprumut.o refinantare orice.va multumesc

macovei
15 Dec 2019

Buna ziua.Am facut o rata la ALTEX acum 3ani.am intarziat cu rata,dar am achitat toata suma plus dobanda.am vrut sa fac o alta rata la ALTEX dar nu mi-au aprobat .cum pot sterge din istoricul de la biroul de credit?

Iulian
6 Feb 2020

Am avut un credit la cec bank cu executare care sa platit de acu doi ani.am si incheierea executarii cum pot fi sters din biroul de credit

Iulian
6 Feb 2020

Am avut un credit la cec bank cu executare care sa platit de acu doi ani.am si incheierea executarii cum pot fi sters din biroul de credit

Nella
3 Mar 2020

Am avut un Card Star de la Banca Transilvania ?i am avut o intirzieri de 180 de zile dar l_am achitat în noiembrie 2019.As dori sa fiu ?tears? din Biroul de credit. Cum trebuie s? procedez? Mul?umesc anticipat.

Manu Cristian
5 Mar 2020

Sunt in biroul de credit inscris de provident si Icredit am pltit toata suma care o aveam de plata dar Icredit in continuare apar ca am de platit si eu am platit la o firma de recuperare de sase luni cu pot si ce trebuie sa fac sa ma sterg nu prea am bani au cerut 3000 de lei o firma sunt pensionar pe caz de boala multumesc mult de tot.f

Niculae Elena
22 Oct 2020

Sa ma ?terg din birou de credit

Tudorica Cristian
7 Apr 2021

Buna ziua. Am avut un credit ,din cauza angajatorului am intrat in imposibilitate de plata si am fost dat la recuperatori. Am achitat in intregime creditul din 2109 si as vrea sa fiu sters din birou. am vreo sansa?

Tudorica Cristian
7 Apr 2021

Buna ziua. Am avut un credit ,din cauza angajatorului am intrat in imposibilitate de plata si am fost dat la recuperatori. Am achitat in intregime creditul din 2109 si as vrea sa fiu sters din birou. am vreo sansa?

Posteaza un comentariu