Care este procedura de stergere din Biroul de Credit?

Care este procedura de stergere din Biroul de Credit?

"Va rog sa ma ajutati cu un raspuns cu privire la stergerea istoricului negativ din Biroul de Credit (BC).
In urma cu ceva timp am vrut sa accesez un credit de nevoi personale si m-am lovit de o problema. Inscriere in BC. Mentionez ca nu am stiut de aceaste problema si nici nu am fost instiintata in prealabil despre consecinte sau alte neplaceri produse de raportarea la BC. Suma este achitata. Ce as pute face si cum se procedeaza? Multumesc."

Raspuns 

Procedura de stergere din Biroul de Credit este simpla si gratuita: faceti o cerere de stergere a datelor direct la banca sau IFN-ul care v-a raportat sau prin intermediul aplicatiei de pe site-ul Birouldecredit.ro.

Daca banca sau IFN-ul va refuza stergerea, adresati-va la la Autoritatea Nationala de Supraveghere a Prelucrarii Datelor cu Caracter Personal (ANSPDCP), pe site-ul oficial al institutiei: www.dataprotection.ro.

Iar daca si de la ANSPDCP primiti raspuns negativ, atunci trebuie sa adresati o plangere la Protectia Consumatorilor, pe care o puteti face simplu, online, pe site-ul ANPC.ro.

Procedurile de stergere din Biroul de Credit sunt simple si nu va costa nimic. De altfel, nu va recomand sa apelati la diverse persoane, avocati sau firme care va pot pacali cu promisiuni false ca va pot sterge din Biroul de Credit.

Va rog sa reveniti la mine daca aveti nelamuriri sau daca doriti sa va ajut sa va rezolvati problema.

Cu stima,

Vasile Pop-Coman
jurnalist
Reclamatiibanci.ro
vasile.coman@reclamatiibanci.ro
0723292899


Citeste articolul integral pe Reclamatiibanci.ro

Taguri:

Alte stiri

3 comentarii

Carp florina
23 Aug 2019

Buna seara.As dori sa ma puteti ajuta a fi stearsa din biroul de credit

Marian
16 Mar 2019

Raspuns eronat ! ANPC o sa va dea raspuns ,cum ca sa va adresati ANSPDPC, iar acestia din urma vor face cum le spune banca , adica este foarte posibil sa nu va stearga istoricul negativ . Mi s-a intamplat personal acest lucru !

Simona
31 Dec 2019

Buna Ce ar trebui sa contina mesajul transmis catre ANPC referitor la stergerea din Biroul de Credite? Va multumesc Simona

Posteaza un comentariu