Tag: pierdere

Profitul Eximbank se prabuseste, din cauza creditelor neperformante

Eximbank, banca statului specializata in sustinerea firmelor, a raportat pentru 2016 un profit net de numai 4,2 milioane lei la nivel de grup, impreuna cu firma de asigurari EximAsig, de aproape 13 ori mai putin decat in 2015, cand a avut un castig de 54,7 milioane lei, din cauza cresterii riscului de credit, dar si a scaderii veniturilor.

De ce au primit bancile o jumatate de miliard de euro de la BNR, prin reducerea rezervelor minime obligatorii?

BNR a scazut nivelul rezervelor minime obligatorii in valuta ale bancilor de la 18% la 16%, conform asteptarilor pietei, dupa ce informatia a aparut saptamana trecuta in presa ca fiind furnizata pe surse de reprezentantii bancii centrale, o practica neobisnuita la nivelul bancii centrale, utilizata de obicei pentru a testa in avans reactia pietei.

Cum face BNR profit, spre deosebire de o banca, si de ce a avut pierderi de 1,2 miliarde lei in 2013

Banca Nationala a Romaniei (BNR) este, fireste, o institutie unica, care functioneaza diferit de bancile comerciale, de aceea e bine de stiut ce fel de operatiuni financiare deruleaza aceasta si cum face profit, sau pierderi, cum s-a intamplat anul trecut, cand a raportat un rezultat negativ de 1,2 miliarde lei, dupa 5 ani in care a avut numai castiguri. In 2012, BNR a raportat un profit de aproape 700 milioane lei, iar in 2011 castiguri de 300 de milioane lei.

 

O decizie privind vanzarea Millennium Bank Romania s-ar putea lua in iulie, spune seful grupului portughez, Nuno Amado

Presedintele grupului portughez BCP Millennium, Nuno Amado, spune ca o decizie privind vanzarea subsidiarei Millennium Bank Romania ar putea fi luata in luna iulie din acest an, in prezent fiind in derulare etapa de selectie a potentialului cumparator dintre mai multe institutii interesate sa preia operatiunile bancii romanesti. El a precizat insa ca banca nu este presata sa incheie rapid tranzactia, termenul convenit cu autoritatile europene fiind sfarsitul lui 2015.

BRD si-a bugetat pentru 2014 o crestere modesta a creditarii, de doar 4%, si revenirea pe profit

 

 

BRD supune astazi aprobarii actionarilor, in cadrul AGA, bugetul pentru anul 2014 si programul de activitate, care prevede o crestere modesta a creditarii, de doar 4%, ceea ce reprezinta in cifre absolute un volum de credite nete de 29 miliarde lei. Imprumuturile pentru persoane fizice urmeaza sa fie mai mic cu 1,5% decat anul trecut, respectiv 16 miliarde de lei, in timp ce finantarile pentru companii vor crestere mult mai mult, cu 11,8%, adica aproape 13 miliarde lei.

 

Piraeus Bank ramane singura banca greceasca profitabila din Romania, Alpha Bank si Bancpost avand in continuare pierderi

Piraeus Bank anunta ca a realizat un profit brut de 3,3 milioane euro in 2013, fiind singura banca greceasca din Romania care a reusit sa ramana profitabila, Alpha Bank si Bancpost inregistrand in continuare pierderi. Bancpost a avut pierderi de 40,2 milioane euro in 2013, in timp ce pierderile Alpha Bank s-au ridicat la 5 milioane de euro.