Tag: incasari

Topul bancilor cu cele mai mici comisioane pentru un cont curent, card si online banking

Costul lunar al unui cont bancar cu card atasat si realizarea de operatiuni online, prin internet banking pe site-urile bancilor, sau pe telefonul personal, prin mobile banking, porneste de la 21 de lei, la Alior Bank, si ajunge la 73 de lei la BRD, adica de peste trei ori mai mult, conform analizei comisioanelor practicate de 20 de banci romanesti, realizata de Bancherul.ro.

Media celor 15 comisioane luate in calcul este de 45,15 lei.
Pe podiumul celor mai ieftine trei banci se afla Alior Bank, CEC Bank si ING Bank, iar cele mai scumpe banci sunt BRD, Raiffeisen si BCR.

Urmatoarele comisioane, aferente unui cont curent standard, au stat la baza clasamentului:

1. Administrarea lunara a contului curent: variaza intre 0 lei la Banca Transilvania (BT) si Libra Bank si ajunge la 5,5 lei la BCR, media fiind 3,5 lei.

2. Emiterea unui card de debit, care este gratuita la majoritatea bancilor, cu cateva exceptii, precum BCR, unde costa 10 lei.

3. Administrarea lunara a cardului este gratuita la 7 banci (ING, First Bank, Garanti, Credit Europe, Procredit, Libra, BT si Alpha Bank) si ajunge la 4,5 lei la Credit Agricole, media fiind 1,53 lei.

4. Interogarea soldului (sumei de bani) de pe card la bancomatul (ATM) propriu, adica al bancii emitente a cardului, care este intre 0 si 5 lei, la Alior Bank.

5. Interogarea soldului la bancomatele altor banci din Romania este 0 la doar doua banci, CEC Bank si First Bank, cel mai mare comision fiind la Alior Bank - 5 lei.

6. Interogarea soldului contului la bancomatele bancilor din alte tari este fara comision doar la First Bank, cel mai scump fiind tot la Alior Bank - 5 lei.

7. Retragerea banilor la ATM propriu, adica al bancii emitente a cardului, porneste de la 0 lei la 5 banci, la restul fiind 0,2% din suma retrasa.

8. Retragerea banilor de pe card la bancomatele altor banci din Romania este gratuita doar la CEC Bank si Alior Bank, la restul bancilor fiind intre 0,5% si 1% plus 5 lei (BRD).

9. Scoaterea banilor de pe card la ATM-urile bancilor din alte tari este gratuita la CEC Bank si Alior Bank, la majoritatea bancilor fiind 1% din suma retrasa, dar ajunge la 2,5% plus 7 lei la Unicredit.

10. Administrarea serviciului de internet banking este gratuita la 9 dintre cele 20 de banci, cel mai mare comision fiind la OTP Bank, de 7 lei.

11. Pentru mobile banking, 15 banci nu au comision, cel mai mare fiind la BRD, de 4,5 lei.

12. Incasarile dintr-un cont al aceleiasi banci (intrabancar) sunt necomisionate, cu o exceptie: Unicredit, care cere clientilor 1 leu pentru fiecare incasare.

13. Incasarile din conturile altor banci sunt si ele in principal necomisionate, la 12 banci, dar ajung la 5 lei in cazul Raiffeisen si BT.

14. Platile intrabancare online (prin internet/mobile banking) sunt gratis la 14 banci, dar ajung la 3 lei la Raiffeisen si Patria Bank.

15. Platile interbancare online au 0 comision doar la ING Bank si Alior Bank, cele mai scumpe fiind la Raiffeisen: 4,51 lei.

Noul cont de baza al BCR este mai ieftin cu 19% fata de unul standard

BCR si-a prezentat pe site-ul propriu oferta privind conturile de baza, la patru zile de la intrarea in vigoare a Legii nr. 258/2017 privind comparabilitatea comisioanelor aferente conturilor de plati, schimbarea conturilor de plati si accesul la conturile de plati cu servicii de baza.

Care sunt bancile cu cele mai mici comisioane la conturile de TVA

Noua lege privind plata defalcata a Taxei pe Valoarea Adaugata (TVA) antreneaza concurenta intre banci: CEC Bank si Unicredit au anuntat astazi ca ofera conturi fara comisioane de administrare pentru clientii existenti, precum si alte reduceri de taxe, concurand astfel chiar si cu contul de TVA pe care firmele pot sa-l deschida gratis la Trezorerie.

Costul unui cont curent pentru firme la Raiffeisen este dublu fata de ING

Cele mai mici comisioane pentru operatiunile aferente un cont detinut de firme le gasim la ING, iar cele mai mari la Raiffeisen Bank, rezulta din analiza unui numar de 19 tipuri de comisioane si operatiuni bancare practicate de cele mai mari sapte banci romanesti: BCR, BT, BRD, Raiffeisen, Unicredit, CEC si ING.

Topul bancilor la comisioanele pentru administrarea contului si plati prin internet banking

BRD ramane cea mai scumpa banca din Romania, chiar si dupa ce a eliminat trei tipuri de comisioane, incepand din aceasta luna, si anume: comisionul pentru incasari intrabancare (adica intre conturi BRD), in valoare de 2 lei, comisioanele pentru platile intrabancare, care varia intre 3 si 10 lei in functie de suma, precum si comisionul de 2,2 lei de interogare a soldului cardului la ATM.