Tag: comision

Comisionul de rambursare anticipata se aplica doar creditelor cu dobanda fixa, nu si creditelor cu dobanda variabila

Plata (rambursarea) anticipata a unui credit se poate face fara costuri (comisioane), in cazul imprumuturilor cu dobanda variabila, conform legii.

La creditele cu dobanda fixa, comisionul de rambursare anticipata este de maxim 1% din suma rambursata, inainte de ultimul an de contract, si 0,5% in ultimul an.

Ordonanta de Urgenta nr. 50/2010 privind contractele de credit pentru consumatori prevede:

Romanii reclama bancile si IFN-urile mai mult la CSALB decat la ANPC, pentru ca pot obtine beneficii din renegocierea contractelor

Clienții băncilor și IFN-urilor au început să prefere Centrul de Soluționare Alternativă a Litigiilor în domeniul Bancar (CSALB) pentru a-și rezolva problemele cu băncile și IFN-urile, în locul unei reclamații la Protecția Consumatorilor (ANPC), pentru că pot obține beneficii din renegocierea contractelor.

Cat de mult creste rata la un credit Prima Casa, dupa amanarea ratelor la credite, conform OUG 37/2020

Multi cititori ne-au intrebat cat de mult poate creste rata la un credit Prima Casa, dupa amanarea ratelor, pentru a vedea daca merita sa ceara suspendarea platilor, astfel incat sa nu ajunga mai tarziu in situatia neplacuta de a avea o rata prea mare, pe care sa nu o mai poata plati.

Care banci au cele mai mici dobanzi la creditele de nevoi personale?

Trei banci romanesti (Banca Transilvania, Banca Romaneasca si CEC Bank) au cele mai mici costuri totale (dobanzi si comisioane), reflectate de indicatorul Dobanda Anuala Efectiva (DAE) la creditele de nevoi personale, conform clasamentului intocmit de Bancherul.ro, pe baza informatiilor publicate de banci si structurate de Calculatordecredite.ro.

 

BRD reduce de 10 ori comisionul pentru o plata in euro, dar ramane cea mai scumpa banca din Romania

BRD Societe Generale, a treia mare banca din Romania, scade din 15 decembrie comisionul pentru o plata in euro de la 10 euro, cat este in prezent, la nivelul unei plati in lei, de doar 3,5 lei, adica de peste 10 ori, masura fiind impusa de regulamentele europene privind normele SEPA (zona unica de plati in euro), care prevad ca platile in euro trebuie sa aiba aceleasi costuri ca cele in monedele locale.

Raiffeisen Bank are comentarii negative si critici de la majoritatea clientilor la o postare pe Facebook

Majoritatea comentariilor la o postare a Raiffeisen Bank pe Facebook, in care-si face reclama la depozite, sunt negative si critice la adresa bancii, considerata a fi de neincredere.

ING Bank majoreza comisioanele la platile si retragerile de pe card in lei, fiind obligata sa scada de 10 ori comisionul pentru platile in euro, de la 50 la 5 lei

ING Bank a majorat comisioanele pentru platile in lei si pentru retragerile de bani de la bancomate, in conditiile in care este obligata sa scada de 10 ori, de la 50 de lei la 5 lei, comisionul pentru platile in valuta, incepand din 15 decembrie, cand intra in vigoare un regulament european privind platile in euro SEPA, intre statele membre UE, care trebuie sa aiba aceleasi comisioane ca cele din interiorul tarii, in moneda locala.

Topul bancilor cu cele mai mari dobanzi la depozitele in lei

Banca Romaneasca, CEC Bank si Garanti Bank au cele mai mari dobanzi pentru depozitele in lei la termen de 12 luni, de 3,6% pe an, in timp ce la BCR si BRD, dobanzile sunt in jur de 1% pe an, conform analizei costurilor depozitelor si conturilor la un numar de 14 banci, realizata de Bancherul.ro.

La ce banca sa-mi fac un card pentru incasarea alocatiei copilului?

“La ce banca sa-i fac un card copilului, pe care sa incaseze alocatia? Care sunt comisioanele pentru un astfel de card?” intreaba un cititor.

Care banci au cele mai bune dobanzi la depozitele in lei?

Care banci au cele mai bune dobanzi la depozitele in lei? Este o intrebare pe care o primim frecvent, la care raspundem printr-o analiza a dobanzilor pentru depozitele la termen si a costurilor cu comisioanele din oferta celor mai mari sase banci romanesti: Banca Transilvania (BT), BCR, BRD, CEC Bank, Raiffeisen si Unicredit.