Tag: bancomat

CEC Bank permite retrageri de bani contactless la peste 550 de bancomate

Clienții pot retrage bani de pe card de la bancomatele CEC Bank direct cu telefonul, cu ceasul smart sau cu alte dispozitive contactless, anunta banca intr-un comunicat, in care adauga:

Pot retrage bani din banca fara card, pe baza actelor de identitate si a numarului de cont?

"Buna ziua stimate domn, as dori sa aflu daca un card emis de o banca din Grecia care s-a defectat poate fi inlocuit cu retragere dintr-o banca din Romania pe baza actelor de identitate si a nr de cont strain?" intreaba un cititor Ghiseulbancar.ro.
 
RASPUNS
 
Stimate domn,
 
Nu se pot retrage de bani dintr-o banca din Romania sau din alta tara, in lipsa cardului, pe baza actului de identitate si a numarului de cont. Retragerea banilor din cont e posibila doar la ghiseul bancii din Grecia la care aveti contul.
 
Aceasta este o regula valabila pentru toate cardurile si pentru toate bancile: nu se pot retrage bani fara card.

Vreau sa vad cati bani am pe card. Ce trebuie sa fac?

"Vreau sa vad cati bani am pe card. Ce trebuie sa fac?", intreaba un cititor Ghiseulbancar.ro.

Raspuns:

Stimata doamna,

Pentru a vedea cati bani aveti pe card, aveti mai multe optiuni, in functie de banca la care aveti cardul, si anume:

Care banci au cele mai bune pachete de cont curent, cu si fara incasarea salariului

Aproape toate bancile mari au lansat in ultima perioada noi tipuri de pachete de cont curent gratuite, care includ card, online banking, retrageri de numerar si plati online, cu conditia incasarii lunare de venituri intre 500 si 1.200 de lei.

Trei banci (ING, Unicredit si OTP Bank) impun o conditie complementara incasarii veniturilor, si anume efectuarea unei tranzactii cu cardul sau online, pentru ca pachetul sa fie gratuit.

Cardurile, ATM-urile si POS-urile Raiffeisen nu functioneaza, dar clientii bancii au ramas fara bani in conturi

Cardurile, ATM-urile si POS-urile Raiffeisen nu au functionat pe parcursul zilei de astazi, dar clientilor li s-au retinut banii din conturi, conform reclamatiilor clientilor bancii, care a anuntat incidentul abia in urma cu patru ore, in jurul orei 18, intr-o postare pe Facebook, ceea ce i-a atras reprosuri.

E normal sa se faca de doua ori schimb valutar la o plata cu cardul MasterCard in Canada?

"Mi-am luat un card Mastercard in lei de la Alior Bank pentru a-l folosi la cumparaturi in Canada, unde-mi vizitez nepotii, le-am spus asta celor de la banca, si mi-au spus ca pot sa fac cumparaturi cu el fara probleme, fara comision, si de asemenea pot sa scot bani de la bancomate, tot fara comision, dupa cum isi fac reclama: retrageri gratuite oriunde in lume.

BRD reduce de 10 ori comisionul pentru o plata in euro, dar ramane cea mai scumpa banca din Romania

BRD Societe Generale, a treia mare banca din Romania, scade din 15 decembrie comisionul pentru o plata in euro de la 10 euro, cat este in prezent, la nivelul unei plati in lei, de doar 3,5 lei, adica de peste 10 ori, masura fiind impusa de regulamentele europene privind normele SEPA (zona unica de plati in euro), care prevad ca platile in euro trebuie sa aiba aceleasi costuri ca cele in monedele locale.

ING Bank majoreza comisioanele la platile si retragerile de pe card in lei, fiind obligata sa scada de 10 ori comisionul pentru platile in euro, de la 50 la 5 lei

ING Bank a majorat comisioanele pentru platile in lei si pentru retragerile de bani de la bancomate, in conditiile in care este obligata sa scada de 10 ori, de la 50 de lei la 5 lei, comisionul pentru platile in valuta, incepand din 15 decembrie, cand intra in vigoare un regulament european privind platile in euro SEPA, intre statele membre UE, care trebuie sa aiba aceleasi comisioane ca cele din interiorul tarii, in moneda locala.

Topul bancilor cu cele mai mari dobanzi la depozitele in lei

Banca Romaneasca, CEC Bank si Garanti Bank au cele mai mari dobanzi pentru depozitele in lei la termen de 12 luni, de 3,6% pe an, in timp ce la BCR si BRD, dobanzile sunt in jur de 1% pe an, conform analizei costurilor depozitelor si conturilor la un numar de 14 banci, realizata de Bancherul.ro.

Topul bancilor cu cele mai mici comisioane pentru un cont curent, card si online banking

Costul lunar al unui cont bancar cu card atasat si realizarea de operatiuni online, prin internet banking pe site-urile bancilor, sau pe telefonul personal, prin mobile banking, porneste de la 21 de lei, la Alior Bank, si ajunge la 73 de lei la BRD, adica de peste trei ori mai mult, conform analizei comisioanelor practicate de 20 de banci romanesti, realizata de Bancherul.ro.

Media celor 15 comisioane luate in calcul este de 45,15 lei.
Pe podiumul celor mai ieftine trei banci se afla Alior Bank, CEC Bank si ING Bank, iar cele mai scumpe banci sunt BRD, Raiffeisen si BCR.

Urmatoarele comisioane, aferente unui cont curent standard, au stat la baza clasamentului:

1. Administrarea lunara a contului curent: variaza intre 0 lei la Banca Transilvania (BT) si Libra Bank si ajunge la 5,5 lei la BCR, media fiind 3,5 lei.

2. Emiterea unui card de debit, care este gratuita la majoritatea bancilor, cu cateva exceptii, precum BCR, unde costa 10 lei.

3. Administrarea lunara a cardului este gratuita la 7 banci (ING, First Bank, Garanti, Credit Europe, Procredit, Libra, BT si Alpha Bank) si ajunge la 4,5 lei la Credit Agricole, media fiind 1,53 lei.

4. Interogarea soldului (sumei de bani) de pe card la bancomatul (ATM) propriu, adica al bancii emitente a cardului, care este intre 0 si 5 lei, la Alior Bank.

5. Interogarea soldului la bancomatele altor banci din Romania este 0 la doar doua banci, CEC Bank si First Bank, cel mai mare comision fiind la Alior Bank - 5 lei.

6. Interogarea soldului contului la bancomatele bancilor din alte tari este fara comision doar la First Bank, cel mai scump fiind tot la Alior Bank - 5 lei.

7. Retragerea banilor la ATM propriu, adica al bancii emitente a cardului, porneste de la 0 lei la 5 banci, la restul fiind 0,2% din suma retrasa.

8. Retragerea banilor de pe card la bancomatele altor banci din Romania este gratuita doar la CEC Bank si Alior Bank, la restul bancilor fiind intre 0,5% si 1% plus 5 lei (BRD).

9. Scoaterea banilor de pe card la ATM-urile bancilor din alte tari este gratuita la CEC Bank si Alior Bank, la majoritatea bancilor fiind 1% din suma retrasa, dar ajunge la 2,5% plus 7 lei la Unicredit.

10. Administrarea serviciului de internet banking este gratuita la 9 dintre cele 20 de banci, cel mai mare comision fiind la OTP Bank, de 7 lei.

11. Pentru mobile banking, 15 banci nu au comision, cel mai mare fiind la BRD, de 4,5 lei.

12. Incasarile dintr-un cont al aceleiasi banci (intrabancar) sunt necomisionate, cu o exceptie: Unicredit, care cere clientilor 1 leu pentru fiecare incasare.

13. Incasarile din conturile altor banci sunt si ele in principal necomisionate, la 12 banci, dar ajung la 5 lei in cazul Raiffeisen si BT.

14. Platile intrabancare online (prin internet/mobile banking) sunt gratis la 14 banci, dar ajung la 3 lei la Raiffeisen si Patria Bank.

15. Platile interbancare online au 0 comision doar la ING Bank si Alior Bank, cele mai scumpe fiind la Raiffeisen: 4,51 lei.