Tag: FGDB

Care banci au cele mai mari dobanzi pentru un depozit in lei?

Dobanzile la depozite, la fel cele la credite, sunt in scadere, tendinta fiind impusa de dobanda de referinta a Bancii Nationale a Romaniei (BNR), care a fost diminuata cu un punct in acest an, pana la 1,5%, pentru combaterea crizei coronavirusului.

FGDB aminteste ca toate conturile si depozitele din bancile romanesti sunt garantate in limita a 100.000 de euro

Fondul de Garantare a Depozitelor Bancare (FGDB), o institutie independenta, apolitica, finantata de catre banci, aminteste publicului, intr-un comunicat, ca aceasta garanteaza toate conturile si depozitele din bancile cu statut de persoana juridica romana (fara sucursalele bancilor straine) cu valori de maxim 100.000 de euro, conform normelor europene.

Depozitele cu valori peste plafonul de 100.000 de euro garantat de Fondul de Garantare a Depozitelor (FGDB) atinge recorduri istorice

In bancile romanesti erau inregistrate la finalul lui 2014 un numar de 21.691 de conturi, depozite sau alte tipuri de produse de economisire ale persoanelor fizice, cu valori de peste 100.000 de euro, suma maxima garantata de catre Fondul de Garantare a Depozitelor in Sistemul Bancar (FGDB).

Bancile au pierdut 700.000 de clienti saraci si au castigat 5.000 de bogati cu depozite mai mari de 100.000 de euro, plafonul garantat de FGDB

Numarul deponentilor in bancile din Romania este in continua scadere, arata ultimele date publicate de Fondul de Garantare a Depozitelor in Banci (FGDB). Numai in ultimul an bancile romanesti au pierdut 700.000 de deponenti, cei mai multi saraci, cu doar cativa lei in conturi. In schimb, numarul bogatilor creste: avem in plus 5.000 de persoane cu depozite mai mari decat plafonul de 100.000 de euro garantat de FGDB, care si-au constituit in ultimul an depozite cu o valoare totala de nu mai putin de 3,3 miliarde lei, reprezentand cea mai mare parte din cresterea totala a economiilor din bancile romanesti, de 4,3 miliarde lei.