PENSII

ING plateste in locul clientilor comisioanele pentru pensiile private

Concurenta dintre companiile ce administreaza fonduri de pensii este atat de mare incat una dintre ele, ING, a decis sa preia, in primii ani de administrare a fondurilor private de pensii facultative, costul comisioanelor pe care trebuie sa le plateasca in mod normal cei care-si fac o pensie privata. Directorul de pensii al ING a declarat, pentru Asigurareamea.ro, ca scopul

Raiffeisen, al saselea administrator de pensii private facultative

Raiffeisen Asset Management este a sasea companie autorizata ca administrator al fondurilor private de pensii facultative, a anuntat astazi Comisia de Supraveghere a Sistemului de Pensii Private (CSSPP). Raiffeisen este cel mai mare administrator de fonduri de investitii din Romania.

Aviva nu doreste amanarea lansarii fondurilor de pensii obligatorii

O eventuala amanare a lansarii fondurilor de pensii private obligatorii, sub pretextul problemelor sistemului informatic, ar defavoriza viitorii pensionari si ar determina grupul britanic Aviva sa redictioneze 100 milioane euro spre alte tari, a avertizat joi Adrian Allott seful AVIVA SAFPP, citat de Money Channel.

Pensiile private facultative, disponibile pentru toti angajatii

Angajatii care au peste 45 de ani nu pot opta pentru o pensie privata obligatorie, dar isi pot asigura o pensie privata facultativa. O astfel de pensie este disponibila in prezent pentru salariatii de orice varsta. Astfel incat angajatii intre 18 si 35 de ani, obligati sa-si faca o pensie privata obligatorie, pot contribui si la o pensie facultativa, pentru a-si suplimenta valoarea pensiei. Pentru pensiile private facultative au fost autorizate cinci societati care vor administra fondurile si care au inceput deja sa colecteze banii din cotizatii.

Aplicarea pensiilor private obligatorii s-ar putea amana

Amanarea aplicarii pensiilor obligatorii administrate privat ar putea fi mai mare de 2 luni daca Autoritatea Nationala de Administrare Fiscala nu va reusi sa introduca infrastructura electronica de evidentiere a contribuabililor, a declarat presedintele Cartel Alfa, Bogdan Hossu.

Doua noi fonduri de pensii private facultative

Consiliul Comisiei de Supraveghere a Sistemului de Pensii Private /CSSPP/ a autorizat marti doua noi fonduri de pensii private facultative - ING Optim administrat de ING Asigurari de Viata si AZT Vivace administrat de Allianz Tiriac, informeaza CSSPP.

BT Aegon, autorizata sa-si constituie societate de pensii private obligatorii

BT Aegon, cea mai noua companie a Grupului Financiar Banca Transilvania, a primit autorizatie, din partea Comisiei de Supraveghere a Sistemului de Pensii Private, in vederea constituirii ca societate de pensii private, se arata intr-un comunicat de presa al companiei.

Norma privind calculul activului net al fondurilor de pensii, aprobata de CSSPP

Consiliul Comisiei de Supraveghere a Sistemului de Pensii Private (CSSPP) a aprobat marti, 3 iulie a.c., Norma privind calculul activului net si a valorii unitatii de fond pentru fondurile de pensii administrate privat, elaborata in aplicarea Legii nr.411/2004 privind fondurile de pensii administrate private, cu modificarile si completarile ulterioare.

ING Bank, banca depozitara pentru fondurile private de pensii

ING Bank Romania a fost autorizata ca depozitar pentru activelele fondurilor de pensii administrate privat (obligatorii si facultative), de catre Consiliul Comisiei de Supraveghere a Sistemului de Pensii Private.

Se infiinteaza patru noi societati de pensii private obligatorii

Consiliul Comisiei de Supraveghere a Sistemului de Pensii Private (CSSPP) a autorizat marti noua entitati care vor functiona pe piata pensiilor private obligatorii, informeaza CSSPP.