PENSII

Pensiile private devin o afacere si pentru sindicate

Una dintre cele mai mari companii de administrare a pensiilor angajatilor din Franta, AG2R, care este, de fapt, o societate non-profit, infiintata chiar de catre patronatele si sindicatele franceze, si-a anuntat intrarea si in Romania. Este vorba de prima debarcare intr-o tara sraina a societatii franceze de pensii.

Agentii de pensii private primesc 20 de euro pentru un contract

Companiile de pe segmentul pensiilor obligatorii administrate privat (Pilonul II) vor aloca cel putin 50 de milioane de euro pentru achitarea comisioanelor agentilor de marketing – a estimat, miercuri, directorul general al Asitrans Asigurari, Bogdan Stan, citat de Mediafax.

ING are deja 35.000 de agenti de pensii private

ING Fond de Pensii SA a fost autorizata de catre Consiliul Comisiei de Supraveghere a Sistemului de Pensii Private (CSSPP) ca administrator al fondului de pensii administrat privat ING, se arata intr-un comunicat de presa al companiei.

Aviva are 20.000 de agenti pentru pensiile private obligatorii

Consiliul Comisiei de Supraveghere a Sistemului de Pensii Private (CSSPP) a aprobat astazi acordarea deciziei de autorizare ca administrator de pensii private companiei SC Aviva Societate de Administrare a unui Fond de Pensii Privat SA, se arata intr-un comunicat de presa al companiei.

ING, Aviva si Allianz, primele societati de pensii private obligatorii autorizate

Consiliul Comisiei de Supraveghere a Sistemului de Pensii Private (CSSPP) a aprobat, astazi, miercuri, 25 iulie ac., in aplicarea Legii nr.411/2004 privind fondurile de pensii administrate privat, republicata, autorizarea ca administrator a fondului de pensii administrat privat pentru primele trei societati de pensii, se arata intr-un comunicat de presa al Comisiei:

Dau o bere pentru o pensie privata!

Si afacerea pensiilor private se anunta a fi printre cele mai fierbinti din istoria tarii, inca de acum, cu doua luni inainte de startul oficial al pensiilor private obligatorii, cand toti angajatii cu varsta de pana in 35 de ani sunt obligati de lege sa adere la unul dintre viitoarele 17 sau chiar 20 de companii de administrare a fondurilor de pensii. Cei cu varsta de maxim 45 de ani pot opta si ei pentru o astfel de pensie, pentru care nu platesc nimic in plus,

Legea pensiilor private obligatorii, republicata

Legea nr.411/2004 privind fondurile de pensii administrate privat (pilolul II al pensiilor private obligatorii) a fost republicata in Monitorul Oficial din 18 iulie 2007, cu modificarile aduse in 2007. Iata versiunea integrala a legii:

Raiffeisen administreaza pensii private facultative

Raiffeisen Asset Management a obtinut autorizatia de administrator de fonduri de pensii facultative si de asemenea pentru prospectul schemei de pensii facultative Raiffeisen Acumulare.

Aderarea la pensiile private obligatorii se amana pentru 17 septembrie

Aderarea la fondurile de pensii private obligatorii (Pilonul II), programata initial sa inceapa la 1august, a fost amanata pentru data de 17 septembrie, a anuntat astazi Comisia de Supraveghere a Sistemului de Pensii Private (CSSPP). Comisia a precizat ca amanarea a fost decisa pentru a oferi tuturor

Generali Fond de Pensii se inregistreaza ca administrator de fonduri de pensii obligatorii

Generali Fond de Pensii a primit autorizarea de constituire ca societate in sistemul pensiilor private (Pilonul II) din partea Comisiei de Supraveghere a Sistemului de Pensii Private (CSSPP) fiind si inregistrata la Registrul Comertului, ca societate comerciala pe actiuni, avand ca obiect de activitate administrarea unui fond privat de pensii, se arata intr-un comunicat de presa al companiei.