LEASING

Sunt dispuse firmele de leasing sa reesaloneze ratele?

Din cauza dificultatilor prin care trec firmele si personale fizice pe perioada crizei, tot mai multi clienti sunt nevoiti sa solicite firmelor de leasing reesalonarea contractelor pentru a putea plati rate mai mici. Sunt dispuse firmele de leasing sa reesaloneze ratele?

Leasingul operational, o solutie de reducere a costurilor pentru IMM-uri

Leasingul operațional devine o adevărată oportunitate de finanțare și una din cele mai bune opțiuni pentru întreprinderile mici și mijlocii (IMM-uri) de a-și dezvolta afacerea, în efortul de reducere a costurilor și eficientizare a activității. Astfel, Porsche Finance Group a reconfigurat acest produs, făcându-l mult mai accesibil pentru IMM-uri și pentru persoanele fizice.

Romstal Leasing este dispusa sa reesaloneze contractul de leasing?

"Am un contract de leasing din 2007 (la Romstal leasing) pentru o masina de 22000 eur, am dat un avans de 45% si am achitat pana in prezent toate ratele in mod corect, fara intarzieri.

Firmele de leasing trebuie sa se inscrie la Centrala Riscurilor Bancare

Companiile de leasing din Registrul Special trebuie să se înscrie, până la 30 decembrie, la Centrala Riscurilor Bancare (CRB), care monitorizează împrumuturile de peste 20.000 lei de la bănci, ca să raporteze întârzierile la plată, asemeni băncilor, a declarat președintele ALB România.

Finantarile in leasing, in crestere cu 13%

Piața românească de leasing ar putea să scadă în acest an cu 60-65% față de 2008, într-un scenariu optimist, având în vedere evoluția pozitivă din al doilea trimestru, când valoarea bunurilor finanțate a crescut cu circa 13%, a spus miercuri președintele ALB România, Jean-Claude Boloux.

Piata de leasing ar putea scadea cu 75% in 2009

Unele companii de pe piața românească de leasing estimează o scădere cu 70-75% a pieței în acest an, mai ales pe fondul fluctuațiilor de curs valutar și al creșterii numărului de șomeri

Firmele de leasing cer simplificarea procedurii de executare silita

Firmele de leasing solicită aplicarea unui tratament egal cu statul în ce privește executarea silită a bunurilor sau simplificarea acestei proceduri, deoarece decizia Curții Constituționale favorizează și ajută debitorii rău platnici

Unicredit Leasing a finantat IMM-urile cu 10 milioane euro din fonduri europene

Unicredit Leasing a acordat finanțări de 10 milioane euro firmelor mici și mijlocii în primul semestru, suma reprezentând prima tranșă din acordul de 50 milioane euro semnat cu BEI

Alpha Leasing are o noua echipa de management

Incepand cu luna iulie 2009, domnul Aris Gogos si-a incheiat mandatul de director general al Alpha Leasing Romania IFN S.A., dupa 11 de la infiintarea companiei, urmand a-si continua activitatea in cadrul grupului Alpha Bank Grecia, de pe o noua pozitie.

Piata de leasing, in scadere cu 80%

Piața românească de leasing s-a comprimat cu 75-80% în primul semestru, în principal din cauza scăderii accentuate a vânzărilor de autovehicule