Diverse

IMM-urile doresc informatii despre accesarea fondurilor europene

Datorita situatiei economice actuale, foarte multe Intreprinderi Mici si Mijlocii considera fondurile europene ca fiind o solutie salvatoare.

Lansarea "Early Warning Support"

La solicitarea a numerosi membri sau parteneri ai Platformei de Actiune si Interventie Rapida a Societatii Civile "EU-RO Clearing Funds", cu bucurie va dam de stire ca am reluat componenta de alerte rapide in sprijinul beneficiarilor de finantare europeana / ajutoare de stat.

Accesarea Schemei UE de Ajutor de Stat pentru modernizarea sectorului IMM

Se apropie cu pasi repezi noile termene pentru solicitarea ajutoarelor de stat in cadrul noilor scheme UE pentru IMM-uri: 4 martie - "Promovarea inovarii in cadrul intreprinderilor" (POS CCE - ANCS); 30 aprilie - "Sisteme adecvate de management pentru protectia naturii" - beneficiari: ONG-uri, institute de cercetare, universitati muzee; iunie 2009 (prognozat) - "Sprijinirea dezvoltarii microintreprinderilor" (POR).

Perioada de inscriere la Incubatorul de Proiecte si afaceri europene a fost prelungita

EUROLINK-House of Europe a anuntat ca a hotarat sa prelungeasca perioada de inscriere la noul format de sprijinire a solicitantilor de finantare europeana. Prin urmare, inscrieri la sesiunea demonstrativa de tip INCUBATOR de PROIECTE si AFACERI EUROPENE se vor face pana in data de 2 februarie 2009, orele 14.00.

Noutati privind accesarea fondurilor europene

Recent, primul ministru a anuntat ca pentru a face “o prioritate 0 a Guvernului” din perfectionarea mecanismului de absorbtie a fondurilor comunitare si monitorizarea permanenta a acestui demers, a fost luata decizia de a infiinta Grupul interministerial. Acesta va fi condus de primul-ministru si de vicepremier si va avea rolul gestionarii absorbtiei fondurilor comunitare.

INVITATIE la INCUBATORUL de PROIECTE si AFACERI EUROPENE in direct

La centrul de training Aleron va avea loc primul experiment in Romania de tip INCUBATOR de PROIECTE si AFACERI EUROPENE in direct, la care sunt invitati toti intreprinzatorii, managerii, leaderii de institutii publice sau organizatii neguvernamentale.

Cum sa facem din criza de lichiditati avantajul competitiv al succesului in afaceri

La debutul lui 2009 – Anul European al Creativitatii si Inovarii, Platforma de Actiune si Interventie Rapida a Societatii Civile „EU-RO Clearing Funds” (www.StructuralFunds.ro), cu

Anunt important pentru orientarea si consilierea solicitantilor de finantare europeana

In vederea cresterii gradului de interactivitate al Forumului Civic si de Afaceri pentru stimularea absorbtiei Fondurilor Europene (editia a II-a, Centrul ArCuB al Primariei Capitalei - 15 decembrie 2008) si pentru a raspunde intrebarilor si solicitarilor beneficiarilor potentiali de finantare UE, participantii la eveniment vor putea beneficia de orientare si consiliere din partea consultantilor si expertilor prezenti ca ca invitati sau lectori la acest Forum, pe baza de programare prealabila.

BERD a majorat cu 20% fondurile pentru investitii

Consiliul Bancii Europene pentru Reconstructie si Dezvoltare (BERD) a aprobat joi planul bugetar si de afaceri pentru 2009, ce permite majorarea cu circa 20% a fondurilor alocate investitiilor

Apel pentru implicarea profesiilor liberale in atragerea banilor europeni

Accesarea fondurilor europene ar putea fi o mare oportunitate pentru reprezentantii profesiilor liberale sa se acomodeze mai rapid cu noile provocari concurentiale si de stil managerial derivate din Directiva de liberalizare a serviciilor la scara comunitara, valabila de la 1 ianuarie 2008, informeaza Eurolink-House of Europe.