Diverse

Legea privind plafonarea platilor si incasarilor in numerar a intrat in vigoare

De astazi, 1 mai 2015, intra in vigoare legea care limiteaza platile si incasarile cu numerar ("Lege pentru întărirea disciplinei financiare privind operațiunile de încasări și plăți în numerar"), care se aplica atat persoanelor juridice cat si persoanelor fizice autorizate, liber profesionistilor si persoanelor fizice.

Pretul locuintelor din Romania continua sa scada, dar in ritm moderat, arata statisticile Eurostat

 

 

Pretul locuintelor din Romania au scazut cu 0,7% in ultimul trimestru din 2013 fata de trimestrul anterior, dar fata de aceeasi perioada a anului precedent au fost in usoara crestere, de 0,2%, conform indicelui pretului caselor, House Price Index (HPI) masurat de Eurostat, oficiul european de statistica.

 

Asigurari cu dobanzi mai mari decat depozitele bancare

Eureko a lansat o asigurare de viata tip unit linked cu o dobanda garantata de 8% pentru acest an, mai ridicata decat randamentul aferent depozitelor bancare la unele banci. De asemenea, nivelul este dublu fata de inflatia prognozata la finalul acestui an, in jurul a 4%.

Cum ne putem asigura impotriva a 25 de boli grave

Una dintre firmele de asigurari de pe piata romaneasca, CIG Romania, a lansat un nou tip de asigurare de viata care ofera protectie financiara pentru 25 de boli grave sau interventii chirurgicale majore. Noul produs ofera, in acelasi timp, o dobanda anuala garantata de 3% pentru primele platite in contul asigurarii, aceasta avand astfel si functia de economisire.

Actiuni de urmarit pe bursa in saptamana care urmeaza

Rezultatele celor 15 companii care urmeaza sa-si prezinte marti rezultatele financiare preliminare aferente anului trecut printre cele mai importante fiind BRD Societe-Generale (BRD), Azomures Targu-Mures (AZO, Compa Sibiu (CMP), Transelectrica Bucuresti (TEL), Teraplast Bistrita (TRP) si Artrom Slatina (ART).

Actionarii BVB si Sibex vor decide la finele lunii aprilie daca cele doua burse fuzioneaza

Consiliul de Administratie al Bursei de Valori Bucuresti (BVB) a convocat Adunarea Generala Extraordinara a Actionarilor (AGEA) pe 29 aprilie, pe ordinea de zi aflandu-se fuziunea BVB cu Bursa din Sibiu (Sibex).

Titlurile FP continua sa asigure rulajul bursei

Cotatiile actiunilor celor cinci SIF-uri au crescut in medie cu 1,84%, intr-o piata in scadere cu 0,13% si cu o lichiditate in revenire usoara, asigurata in principal de tranzactii cu titlurile Fondului Proprietatea (FP), potrivit Mediafax.

Bucurie pentru brokeri si investitori, tristete pentru fostii proprietari

Listarea Fondului Proprietatea la BVB este un moment istoric pentru o bursa aflata in criza de lichiditate de mai bine de doi ani, dar si pentru investitorii care cauta emitenti valorosi. Calculele brokerilor dinaintea primei sedinte de tranzactionare a actiunilor Fondului Proprietatea s-au dovedit corecte.

Bursa din Romania, la fel de atractiva precum cea din statele africane

Mark Mobius, presedintele-executiv al Franklin Templeton Emerging Markets, administratorul desemnat al Fondului Proprietatea (FP), spune ca, in acest moment, piata de capital romaneasca este foarte putin atractiva pentru investitorii straini.

Franklin Templeton va prezenta actionarilor noutati despre Fondul Proprietatea inainte de listare

Franklin Templeton, managerul de investitii si administratorul unic al Fondului Proprietatea (FP), va organiza pe 17 ianuarie o prezentare pentru actionarii FP despre apropiata listare la Bursa de Valori Bucuresti a Fondului.