Topul bancilor la comisioanele pentru administrarea contului si plati prin internet banking

BRD ramane cea mai scumpa banca

BRD ramane cea mai scumpa banca din Romania, chiar si dupa ce a eliminat trei tipuri de comisioane, incepand din aceasta luna, si anume: comisionul pentru incasari intrabancare (adica intre conturi BRD), in valoare de 2 lei, comisioanele pentru platile intrabancare, care varia intre 3 si 10 lei in functie de suma, precum si comisionul de 2,2 lei de interogare a soldului cardului la ATM.

 

O analiza realizata anul trecut de GhiseulBancar.ro releva ca BRD era de departe cea mai scumpa banca din Romania, cu un cost lunar al unui cont curent de 32,5 lei, de trei ori mai mult decat cea mai ieftina banca si cu 10 lei peste media restului de 20 de banci analizate.

 

Dupa un an, BRD a inceput sa mai reduca din comisioane, pentru a atenua migratia clientilor catre alte banci mai ieftine. Cu toate acestea, banca ramane mai scumpa decat toti ceilalti concurenti direti, chiar daca si-a redus substantial diferenta de pret.

 

De exemplu, fata de BCR a ajuns acum la o diferenta de doar 30 de bani, conform unei analize de costuri care a luat in calcul principalele comisioane la platile bancare online aplicate la o suma de 1.000 de lei, precum si costul administrarii contului si a serviciului de internet banking.

 

Calculul arata ca in ciuda eliminarii a trei comisione, restul tarifelor practicate de banca raman superioare celorlalte banci, astfel ca insumate devin mai costisitoare decat la alte banci care au un singur comision 0, cel al incasarilor din conturile aceleiasi banci (incasari intrabancare).

 

Din analiza reiese faptul ca Banca Transilvania este cea mai ieftina dintre bancile mari, cu un cost lunar de 10,1 lei, urmata de UniCredit si de CEC Bank.

 

BRD, alaturi de BCR si de Raiffeisen Bank raman cele mai scumpe banci in ceea ce priveste costul unui cont standard si a comisioanelor pentru transferurile de bani prin internet banking.

 

In privinta comisionului perceput pentru aflarea sumelor de pe card la bancomate, situatia s-a echilibrat intre bancile mari: trei dintre ele ofera acest serviciu gratis, in timp ce alte trei practia taxe intre 0,2 si 1,5 lei.

 

Si situatia platilor intrabancare (intre conturile aceleiasi banci) situatia este egala: trei banci nu-si taxeaza clientii, in timp ce alte trei practica tarife intre 2 si 3,5 lei.

 


Taguri:

Alte stiri

0 comentarii

Posteaza un comentariu