Comisioanele BCR, BRD, BT, Raiffeisen si UniCredit pentru conturile firmelor

Comisioanele percepute de BCR, BRD, BT, Raiffeisen si UniCredit pentru conturile firmelor

Cele mai mari cinci banci romanesti (BCR, BRD, BT, Raiffeisen si UniCredit) practica tarife destul de diferite pentru clientii persoane juridice, ceea ce poate reprezenta un semnal important pentru competitia existenta pe aceasta piata.

De exemplu, pentru administrarea lunara a contului, cel mai mic comision este la Banca Transilvania (BT), de doar 5 lei, comparativ cu 20 de lei la BCR si Raiffeisen si 45 de lei la UniCredit.

UniCredit si BCR au cele mai piperate tarife si pentru comisionul lunar aferent serviciului de internet banking (45 de lei), inca o data mai mare decat la BRD (19 lei) si BT (20 de lei).

Diferente destul de importante apar si in cazul comisioanelor pentru platile la ghiseele bancilor. Astfel, in cazul unui transfer interbancar (intre conturile a doua banci diferite) de 1.000 de lei, la Banca Transilvania tariful este 6 lei, comparativ cu 10 lei la BCR, BRD si Raiffeisen.

Doar in cazul platilor online, prin internet banking, vedem o uniformizare a comisioanelor, in jurul a 5-6 lei.

Asadar, din grupul primelor cinci banci se distinge Banca Transilvania cu tarife sesizabil mai reduse decat restul concurentelor.

Se pune in aceste conditii intrebarea daca tendinta este ca cele patru banci sa scada costurile spre nivelul BT sau daca aceasta din urma va profita pentru a-si mentine avantajul competitiv.

Recent, BRD a modificat tarifele percepute persoanelor juridice, majorand unele comisioane, precum retragerile de numerar la ghiseu, dar ieftinind in acelasti timp alte comisioane.

Astfel, in cazul incasarilor interbancare (dintr-un cont al altei banci), BRD a ieftinit substantial comisionul, la 1,5 lei pentru o operatiune, fata de minim 3 lei pana acum pentru sume de pana la 500 de lei, 7 lei pentru sume pana la 50.000 de lei si 10 lei pentru sume mai mari. (vezi aici detalii)


Citeste articolul integral pe Bancherul.ro

Taguri:

Alte stiri

0 comentarii

Posteaza un comentariu