Cat platim pentru un transfer de 100 de euro catre o banca din strainatate la ghiseele BCR, BRD si Raiffeisen Bank: intre 30 si 50 de euro

Daca vreau sa transfer, de la un ghiseu BRD, suma de 100 de euro din contul meu intr-un cont al unei banci straine, va trebui sa platesc comisionul de transfer de minim 15 euro, plus comisionul SWIFT de inca 15 euro, plus optiunea OUR (ca sa nu mai plateasca nimic destinatarul banilor) de 10 euro, in total 40 de euro.

BCR a anuntat astazi ca a eliminat comisionul tip OUR aferent platilor externe in valuta catre bancile din cadrul grupului Erste, banci prezente in Austria, Cehia, Croatia, Ungaria, Moldova, Serbia si Slovacia. In acest fel, costul acestor transferuri se reduce cu sume intre 15 si 100 de euro, in functie de valoarea sumei tranferate.

Comisionul OUR reprezinta taxa perceputa de alte banci straine prin care se efectueaza plata, astfel incat beneficiarul acesteia sa nu plateasca nimic pentru suma primita in cont. Asta pentru ca o plata externa in valuta poate trece prin diverse banci corespondente inainte de a ajunge in contul destinatarului final, iar fiecare banca percepe o taxa pentru respectivul tranfer.

Insa atunci cand destinatarul unei plati dintr-un cont BCR este clientul unei banci din grupul Erste, este firesc ca respectiva plata sa se realizeze fara intermediari si sa nu existe nici comisioane de intermediere tip OUR.

Nivelul acestor comisioane cu optiunea OUR percepute de BCR, in cazul unei plati catre o alta banca straina, variaza intre 15 euro pentru sume mai mici de 12.500 de euro, 30 de euro pentru sume intre 12.500 si 50.000 de euro si 100 de euro pentru sume mai mari de 50.000 de euro, indiferent de canalul prin care se face plata.

In afara de comisionul OUR, pentru o plata externa prin BCR trebuie platit un comision de 0,20% din valoarea sumei transferate, minim 30 euro in cazul platilor la ghisee, sau 0,10% minim 15 euro in cazul platilor online sau prin telefon.

La BRD, comisioanele tip OUR sunt de 10 euro pentru sume mai mici de 12.500 de euro, 18 euro pentru sume intre 12.500 si 50.000 de euro si 25 de euro pentru sume mai mari de 50.000 de euro.

La acestea se adauga comisionul pentru plati externe, care este de 0,20%, minim 15 euro la ghiseu si 0,10% minim 15 euro online si la telefon, plus un alt comision, SWIFT, perceput de procesatorul acestor plati, de 15 euro.

Cat platim pentru un transfer de 100 de euro la BCR, BRD si Raiffeisen Bank

Asadar, daca vreau sa transfer, de la un ghiseu BRD, suma de 100 de euro din contul meu intr-un cont al unei banci straine, va trebui sa platesc comisionul de transfer de minim 15 euro, plus comisionul SWIFT de inca 15 euro, plus optiunea OUR (ca sa nu mai plateasca nimic destinatarul banilor) de 10 euro, in total 40 de euro.

La BCR, pentru aceeasi suma transferata de la ghiseul bancii la o alta banca straina, trebuie platit comisionul de transfer de 30 de euro, plus comisionul OUR de 15 euro, in total 45 de euro.

Acum, in cazul transferului catre o banca din cadrul grupului Erste, comisionul OUR se elimina si suma totala de plata scade la 30 de euro.

La Raiffeisen Bank, valoarea comisionului OUR este de 20 de euro indiferent de valoarea sumei transferate. La acesta se adauga comisionul de transfer, de 0,20% minim 20 de euro, plus spezele SWIFT, de 10 euro.

Ceea ce inseamna ca pentru o plata externa de 100 de euro prin Raiffeisen Bank, comisioanele totale se ridica la 50 de euro.

Nici Raiffeisen nici BRD nu au eliminat, ca in cazul BCR, comisionul OUR pentru platile catre bancile din cadrul grupului.


Taguri:

Alte stiri

0 comentarii

Posteaza un comentariu