Care banci au cea mai mica dobanda la creditele de nevoi personale

DAE medie la creditele acordate de primele sapte banci, conform datelor prezentate in acest articol, a fost 12,34% in octombrie si a urcat la 12,86% in prezent, ianuarie 2018.

In luna octombrie 2017, cand ROBOR a inceput sa creasca brusc, cea mai mica dobanda la creditele de consum era la CEC Bank: 8,46%, calculata dupa formula ROBOR la 3 luni plus o marja fixa de 7%, costul total (DAE) ajungand la 10,74% pe an.

Acum, la inceput de an 2018, cand ROBOR la 3 luni a crescut la 2,05%, de la 1,58% la finalul lunii septembrie 2017, iar ROBOR la 6 luni a atins valaorea de 2,25%, de la 1,69% in ultima zi din septembrie 2017, creditul cu dobanda variabila al CEC Bank a coborat pe locul trei in topul celor mai mici dobanzi practicate de cele mai mari sapte banci romanesti: BCR, BT, BRD, Raiffeisen, Unicredit, ING si CEC Bank.

Cel mai ieftin credit de nevoi personale a devenit cel oferit de Banca Transilvania (BT), cu DAE de 10,23%, in scadere de la 11,88% cat era in octombrie.

Iar pe locul doi se mentine dobanda fixa a BCR, de 11,01%, nemodificata din octombrie anul trecut. De altfel, BCR si ING sunt singurele banci mari care nu au avut in oferta, nici inaintea cresterii ROBOR, credite de consum cu dobanda variabila, ci doar fixa, ceea ce le ofera clientilor acestora siguranta ca rata de plata nu creste odata cu fluctuatia ROBOR.

CEC Bank a lansat acum o oferta promotionala la credite, cu o dobanda fixa de 9,9% si DAE 12,29%, care este a treia cea mai buna oferta de imprumut cu dobanda fixa si a cincea daca se iau in calcul si dobanzile variabile. (vezi mai jos comunicatul bancii)

Creditul CEC Bank cu dobanda variabila ramane insa in continuare mai ieftin decat cel cu dobanda fixa.

Si la BRD creditul cu dobanda fixa este acum mai ieftin decat cel cu dobanda variabila: 12,43%, fata de 12,68%.

O politica de pret diferita o au insa Raiffeisen si Unicredit, banci care acorda credite cu dobanzi fixe mai mari cu peste un punct fata de cele cu dobanda variabila.

De altfel, imprumuturile acordate de cele doua banci au ramas cele mai scumpe comparativ cu restul bancilor mari din top 7.

DAE medie la creditele noi de consum acordate de bancile romanesti a fost 10,45% in octombrie 2017, conform statisticilor BNR si a urcat usor, la 10,49% in noiembrie.

DAE medie la creditele acordate de primele sapte banci, conform datelor prezentate in acest articol, a fost 12,34% in octombrie si a urcat la 12,86% in prezent, ianuarie 2018.

In concluzie, in ciuda socului ROBOR din octombrie, dobanzile la creditele pentru consum au crescut destul de putin, cu doar o jumatate de punct, pana in prezent.

Campanie promotionala la creditele de nevoi personale si la creditele de refinantare credite de consum in lei (comunicat de presa)

CEC Bank deruleaza in perioada 8 ianuarie - 31 martie 2018 o campanie promotionala la creditele in lei de nevoi personale si la creditele de refinantare credite de consum. Astfel, clientii persoane fizice pot beneficia de o rata a dobanzii avantajoasa, de 9,90% pe an, fixa pe intreaga perioada de creditare.

Caracteristicile campaniei promotionale sunt urmatoarele:

- Perioada de creditare de maximum 5 ani;

- Valoare maxima a finantarii de 90.000 lei;

- Perioada de gratie extinsa, de pana la 12 luni;

- Fara comision de analiza dosar;

- Comision lunar de administrare credit de 20 lei;
Comision de rambursare anticipata de 1% aplicat la valoarea creditului rambursat anticipat, in cazul in care perioada de timp dintre rambursarea anticipata si sfarsitul perioadei de rambursare este mai mare de 12 luni, respectiv de 0,5% in cazul in care perioada de timp dintre rambursarea anticipata si sfarsitul perioadei de rambursare este sub 12 luni;

- Pentru determinarea venitului net se pot lua in calcul toate veniturile certe, cu caracter de permanenta pe toata perioada de creditare ale familiei;

- Posibilitatea utilizarii serviciilor Internet Banking si Mobile Banking pentru vizualizarea situatiei creditului (soldul creditui, data scadentei, valoarea ratei scadente) si pentru operatiuni curente (plati, depozite etc).

"Pe langa conditiile avantajoase de acordare, clientii nostri au acum posibilitatea contractarii unor finantari cu dobanda fixa, protejandu-se astfel in fata riscului de crestere a indicilor de referinta utilizati la calculul dobanzilor cu rata variabila", a declarat domnul Radu Gratian Ghetea, Presedinte - Director General CEC Bank.

Exemple de calcul

· DAE 13,53%, calculata in ipoteza unui credit de nevoi personale in valoare de 14.400 lei cu rambursare in 49 de luni, cu o dobanda de 9,90%, fixa pe intreaga durata de creditare, comision lunar de administrare in suma fixa de 20 lei si comision de analiza dosar de 0 lei. Rata lunara va fi de 378,56 lei, iar valoarea totala platibila de 18.549,37 lei.

· DAE 12,18%, calculata in ipoteza unui credit de refinantare credit de consum in valoare de 25.100 lei cu rambursare in 52 de luni, cu o dobanda de 9,90%, fixa pe intreaga durata de creditare, comision lunar de administrare in suma fixa de 20 lei si comision de analiza dosar de 0 lei. Rata lunara va fi de 615,73 lei, iar valoarea totala platibila de 32.017,87 lei.

Mai multe detalii despre produsele si serviciile din oferta CEC Bank pot fi obtinute in orice unitate teritoriala, apeland gratuit numarul de telefon 0.800.800.848 sau accesand site-ul www.cec.ro.


Citeste articolul integral pe Bancherul.ro

Taguri:

Alte stiri

1 comentarii

Potinga maria
17 Apr 2018

Buna ziua un imprumut se poate sami akordati

Posteaza un comentariu