LEASING

Leasing-ul operational profita de criza

ÃŽn pofida scăderii abrupte a pieței auto cu circa 60% și a celei de leasing financiar cu 75% anul acesta, leasingul operațional va crește cu peste 20% în 2009, îndreptându-se spre un număr total de 23.000 de autovehicule în administrare

Romstal Leasing are un nou director general

Gabriel Diamandopol este noul director general al Romstal Leasing, anunță compania. El l-a schimbat în funcție pe Demostene Chivulescu. Poziția de director financiar a fost preluată de Ovidiu Liviu Dan, care l-a înlocuit pe Adrian Sambris, după o decizie a Consiliului de Administrație.

Credit Europe Leasing isi majoreaza fondurile proprii printr-un credit de la Credit Europe Bank

Acționarul majoritar CREDIT EUROPE BANK (Romania) SA a contribuit la majorarea fondurilor proprii ale Credit Europe Leasing IFN SA prin acordarea unui imprumut subordonat de 32,500,000 RON.

Contracte de leasing in crestere cu 10% la Porsche Leasing

Porsche Leasing România a încheiat 4.103 contracte noi de leasing auto de 72 milioane euro în primul semestru, în condițiile în care în primele șase luni din 2008 contractele de leasing financiar încheiate de Porsche Finance Group depășeau 221 milioane euro

Sunt dispuse firmele de leasing sa reesaloneze ratele?

Din cauza dificultatilor prin care trec firmele si personale fizice pe perioada crizei, tot mai multi clienti sunt nevoiti sa solicite firmelor de leasing reesalonarea contractelor pentru a putea plati rate mai mici. Sunt dispuse firmele de leasing sa reesaloneze ratele?

Leasingul operational, o solutie de reducere a costurilor pentru IMM-uri

Leasingul operațional devine o adevărată oportunitate de finanțare și una din cele mai bune opțiuni pentru întreprinderile mici și mijlocii (IMM-uri) de a-și dezvolta afacerea, în efortul de reducere a costurilor și eficientizare a activității. Astfel, Porsche Finance Group a reconfigurat acest produs, făcându-l mult mai accesibil pentru IMM-uri și pentru persoanele fizice.

Romstal Leasing este dispusa sa reesaloneze contractul de leasing?

"Am un contract de leasing din 2007 (la Romstal leasing) pentru o masina de 22000 eur, am dat un avans de 45% si am achitat pana in prezent toate ratele in mod corect, fara intarzieri.

Firmele de leasing trebuie sa se inscrie la Centrala Riscurilor Bancare

Companiile de leasing din Registrul Special trebuie să se înscrie, până la 30 decembrie, la Centrala Riscurilor Bancare (CRB), care monitorizează împrumuturile de peste 20.000 lei de la bănci, ca să raporteze întârzierile la plată, asemeni băncilor, a declarat președintele ALB România.

Finantarile in leasing, in crestere cu 13%

Piața românească de leasing ar putea să scadă în acest an cu 60-65% față de 2008, într-un scenariu optimist, având în vedere evoluția pozitivă din al doilea trimestru, când valoarea bunurilor finanțate a crescut cu circa 13%, a spus miercuri președintele ALB România, Jean-Claude Boloux.

Piata de leasing ar putea scadea cu 75% in 2009

Unele companii de pe piața românească de leasing estimează o scădere cu 70-75% a pieței în acest an, mai ales pe fondul fluctuațiilor de curs valutar și al creșterii numărului de șomeri