CREDITE

Creditul ipotecar - cel mai cautat produs bancar

Publicatia on-line specializata in promovarea produselor si serviciilor bancare, GhiseulBancar.ro, a realizat printre cititorii sai un sondaj privind produsul bancar preferat de catre acestia. Dintre cele peste 1.000 de voturi, 30,15% au considerat ca serviciul bancar care ii intereseaza cel mai mult este creditul ipotecar.

Isarescu: Bancile vor incepe sa finanteze si proiectele din agricultura

Bancile romanesti vor incepe sa finanteze si proiectele din agricultura in urmatorii ani, dar deocamata inca mizeaza pe creditrele de consum si pe cele imobiliare care vor ajunge la saturatie cam in unu-doi ani, a estimat joi guvernatorul Bancii Nationale a Romaniei (BNR), Mugur Isarescu.

Dobanda fixa la credite a revenit in atentie. Este insa avantajoasa?

Criza creditelor ipotecare din Statele Unite, la care s-a adaugat majorarea dobanzilor in lei si devalorizarea puternica a leului a semanat panica printre beneficiarii de credite. In urma decantarii turbulentelor financiare si observand evolutia dobanzilor practicate de banci, am ajuns la concluzia ca banca

ING majoreaza dobanda la creditul de nevoi personale, la 14,95%

Trendul de crestere a dobanzilor a fost initiat, inca de anul trecut, de catre bancile din Europa Centrala si de Est, care au agreat majorarea dobanzii de politica monetara.

Cetelem lanseaza creditul prin internet

Cetelem, compania numarul 1 in furnizarea de credite de consum in Europa Continentala, anunta lansarea oficiala in Romania a C-net, creditul de nevoi personale prin internet cu aprobare si transmitere contract online, se arata intr-un comunicat al companiei.

La Raiffeisen se poate modifica in fiecare an tipul de dobanda la credite: fixa sau variabila

Raiffeisen Bank a lansat in februarie o noua politica de preturi pentru creditele garantate cu ipoteca – Flexi Plus, Casa Ta si Flexicredit Integral (de refinantare). Oferta este valabila pentru creditele acordate de Raiffeisen Bank incepand cu 1 februarie 2008, se arata intr-un comunicat de presa al bancii.

Seful BRD: "E o nebunie din partea bancilor sa dea credite in franci elvetieni in Romania"

Acordarea de credite in franci elvetieni pe piata romaneasca reprezinta o "nebunie" din partea acelor banci care fac acest lucru, iar BRD-SocGen nu are de gand sa dea astfel de imprumuturi, a spus joi presedintele-director general al BRD-SocGen, Patrick Gelin.

Banca Transilvania majoreaza dobanda la credite

Banca Transilvania (BT), al patrulea mare jucator de pe piata dupa active, va majora dobanzile la creditele in lei cu jumatate de punct procentual ca reactie la decizia BNR de a ridica dobanda-cheie, afirma Robert Rekkers, directorul general al bancii.

Banca Romaneasca acorda credite ipotecare cu avans 0 si 70% grad de indatorare

Banca Romaneasca a primit avizul Bancii Nationale a Romaniei cu privire la aplicarea noilor norme interne de creditare, care permit un grad maxim de indatorare de 70% din veniturile lunare nete ale clientului. De asemenea, avansul poate ajunge chiar la 0% in cazul creditelor ipotecare, in conditiile respectarii gradului minim de acoperire cu garantii de 118%, se precizeaza intr-un comunicat al bancii.

MKB Romexterra Bank ofera credite cu 70% grad de indatorare, pe maxim 40 de ani

Incepand cu luna februarie a.c., MKB Romexterra Bank acorda credite in conformitate cu noile norme aprobate de BNR, se arata intr-un comunicat de presa al bancii.