CREDITE

Banca Transilvania majoreaza dobanda la credite

Banca Transilvania (BT), al patrulea mare jucator de pe piata dupa active, va majora dobanzile la creditele in lei cu jumatate de punct procentual ca reactie la decizia BNR de a ridica dobanda-cheie, afirma Robert Rekkers, directorul general al bancii.

Banca Romaneasca acorda credite ipotecare cu avans 0 si 70% grad de indatorare

Banca Romaneasca a primit avizul Bancii Nationale a Romaniei cu privire la aplicarea noilor norme interne de creditare, care permit un grad maxim de indatorare de 70% din veniturile lunare nete ale clientului. De asemenea, avansul poate ajunge chiar la 0% in cazul creditelor ipotecare, in conditiile respectarii gradului minim de acoperire cu garantii de 118%, se precizeaza intr-un comunicat al bancii.

MKB Romexterra Bank ofera credite cu 70% grad de indatorare, pe maxim 40 de ani

Incepand cu luna februarie a.c., MKB Romexterra Bank acorda credite in conformitate cu noile norme aprobate de BNR, se arata intr-un comunicat de presa al bancii.

Piraeus Bank lanseaza creditul cu dobanda descrescatoare

Piraeus Bank Romania lanseaza creditul Happy End si odata cu el aduce o premiera pe piata bancara romaneasca, acesta fiind singurul produs de finantare din Romania a carui dobanda scade cu 20% in ultima treime a perioadei de creditare, se arata intr-un comunicat de presa al bancii.

BRD introduce restrictii la acordarea creditelor ipotecare

BRD, a doua mare banca de pe piata, se pregateste sa ajusteze gradul de indatorare maxim acceptat pentru clientii care solicita credite imobiliare de la 70% la 60% din venituri, in timp ce dobanzile vor consemna "cresteri moderate" si la lei, si la euro, afirma Sorin Popa, vicepresedintele BRD responsabil cu retailul.

Biroul de Credit si Banca Transilvania, date in judecata de un client

O bucuresteanca s-a adresa avocatilor de la Urban si Asociatii, reclamand faptul ca nu a putut sa acceseze un nou credit bancar intrucat figureaza la Biroul de Credit cu niste rapoarte de intarziere, care nu corespund realitatii. Datorita acestor date eronate, in legatura cu care a cerut Biroului de Credit

Doua noi credite ipotecare la Piraeus Bank

Piraeus Bank Romania ofera clientilor sai doua produse noi. Este vorba despre doua credite de tip punte, destinate achizitionarii sau construirii de imobile, se arata intr-un comunicat de presa al bancii. Primul dintre cele doua produse, creditul de nevoi personale cu garantie reala Spatios, se acorda persoanelor

Profi Credit IFN vrea sa acorde credite in valoare de 13 milioane de lei in 2008

Profi Credit IFN, parte a grupului financiar ceh Profireal, estimeaza un volum al creditelor acordate de 13 milioane lei in 2008, primul de activitate pe piata romaneasca, ca urmare a dezvoltarii fortei de vanzari, a spus, marti, directorul executiv al companiei, Tomas Rosenberger.

Volksbank majoreaza dobanzile la creditele in lei

In ultimele luni au survenit schimbari semnificative pe piata monetara, ceea ce a determinat Banca Nationala a Romaniei sa majoreze dobanda de referinta (in ultimele 3 luni cu 2%, de la 7% la 9%).

Creditele in valuta vor fi mai greu de obtinut

Cresterea dobanzii de referinta la 9%, fapt care ar putea conduce la scumpirea semnificativa a creditelor in lei, a obligat BNR sa ia masuri si impotriva creditelor in valuta, a caror volum a crescut simtitor in ultima perioada.