BURSA/FONDURI

Fondul Proprietatea, triumful speculatorilor

Peste 50% din actiunile Fondului Proprietatea au fost vandute pe piata gri din 2008 incoace, tranzactii estimate la peste 600 de milioane de euro

Cele mai mari tranzactii cu actiuni ale Fondului Proprietatea au fost anul trecut

Cel mai mare numar de cesiuni care au implicat actiunile Fondului Proprietatea (FP) a avut loc trecut, cand Depozitarul Central a inregistrat 3.439 de contracte, aferente unui numar total de circa 4,18 miliarde de actiuni, ceea ce reprezinta 30% din numarul total de actiuni ale Fondului.

Clientii Tradeville vor putea tranzactiona in marja actiuni Fondul Proprietatea

Tradeville ofera clientilor sai posibilitatea de a tranzactiona in marja actiuni Fondul Proprietatea (FP), din prima zi a listarii, prin intermediul serviciului SMART, a anuntat compania de brokeraj duminica.

Indicii BVB au inchis sedinta de joi incert, SIF-urile au pierdut 0,25%

Indicii Bursei de Valori Bucuresti (BVB) au inchis indecis sedinta de tranzactionare de joi, titlurile celor cinci societati de investitii financiare (SIF) si cele din sectorul energetic fiind pe rosu, cu pierderi de 0,25%, respectiv 0,05%.

In ce ne investim banii in 2011 si cu ce riscuri

Banii trebuie sa se miste si sa produca alti bani chiar daca este vorba de economiile stranse pentru zile negre. Decizia de investitie trebuie luata insa in functie de riscul aferent fiecarui domeniu si de randamentul asteptat.

Cand nimeni nu le-a dat credite, antreprenorii s-au intors cu fata spre Bursa pentru a-si pune la adapost afacerile

In 2010 companiile au atras sume record prin intermediul Bursei, de peste 550 mil. lei (130 mil. euro), mai mult chiar decat in anii de boom ai pietei, 2007 si 2008, insa deosebirea a fost ca de aceasta data sumele pompate in companii de actionari nu s-au adresat proiectelor de dezvoltare, ci au avut ca scop in special mentinerea in viata a afacerilor.

Ministerul de Finante a atras 800 mil. lei prin titluri la un an, la un randament mediu de 6,81%

Ministerul Finantelor Publice (MFP) a vandut luni certificate de trezorerie cu discont scadente in 12 luni, in valoare de 799,97 milioane lei (187,59 milioane euro), la un randament mediu de 6,81% pe an, potrivit datelor Bancii Nationale a Romaniei (BNR).

Ministerul de Finante a atras 1,08 miliarde lei prin titluri de stat, la un randament mediu de 7,12%

Ministerul Finantelor Publice (MFP) a vandut joi obligatiuni de tip benchmark, scadente in 30 luni, in valoare de 1,084 miliarde lei ( 254 milioane euro), la un randament mediu de 7,12% pe an, potrivit Bancii Nationale a Romaniei (BNR).

Cea mai buna zi pentru short

Speculatorii de la Bursa au putut obtine randamente de pana la 31% pe parcursul zilei de astazi daca cumparau contracte turbo short pe petrol.

Ministerul de Finante a atras 1 miliard lei prin titluri la un an, la un randament mediu de 6,91%

Ministerul Finantelor Publice (MFP) a vandut marti certificate de trezorerie cu discont scadente in 12 luni in valoare de 999,996 milioane lei (234,31 milioane euro), la un randament mediu de 6,91% pe an, potrivit Bancii Nationale a Romaniei (BNR).