BURSA/FONDURI

Cum isi dezvolta polonezii bancile cu ajutorul bursei: miliardarul Leszek Czarnecki, care a cumparat recent banca romaneasca RIB, vrea sa listeze si Idea Bank, specializata in finantarea IMM-urilor

Miliardarul polonez Leszek Czarnecki (foto), noul proprietar al micutei banci romanesti Romanian International Bank (RIB), pe care a cumparat-o in decembrie 2013 prin intermediul grupului sau, Getin Holding, stie cum sa profite de finantarea prin bursa. A dovedit-o inca din 2000, cand si-a listat la London Stock Exchange firma de leasing pe care a infiintat-o in 1991 si pe care a facut-o cea mai mare din Polonia.

Isarescu: Vanzarea la Bursa a 10% din actiunile CEC e plauzibila,este nevoie de majorarea capitalului

Guvernatorul BNR, Mugur Isarescu, a spus luni ca CEC Bank are nevoie de o majorare de capital pentru a continua expansiunea si ca acest lucru s-ar putea realiza prin vanzarea la Bursa a unui pachet de actiuni, dar a subiliniat ca decizia apartine actionarului majoritar, care in prezent este statul.

Traian Basescu: Noul acord cu FMI si CE de 5 miliarde euro va fi incheiat in martie

Acordul incheiat de Romania cu FMI, Comisia Europeana si Banca Mondiala s-a incheiat cu succes, a declarat presedintele Traian Basescu. El a mai spus ca economia a fost stabilizata si s-au luat masurile necesare pentru iesirea din criza.

Rezultatele financiare ale companiilor mentin lichiditatea ridicata la BVB

Banca Transilvania Si-a anuntat astazi rezultatele financiare preliminare pentru 2010, iar creSterea profitului cu aproape 60% a ridicat actiunile TLV in topul tranzactilor de la bursa. Banca a fost devansata doar de BVB, OMV Petrom Si Fondul Proprietatea.

La FP cumpara Templeton, Templeton si... Templeton

Presiunea la vanzare este foarte ridicata, iar singurul cumparator pare a fi administratorul Fondului Mult-asteptatii investitori institutionali deocamdata isi amana intrarea in piata Marea intrebare a brokerilor este cand va termina Franklin Templeton banii

Castig posibil de 100% pe Fondul Proprietatea in 2011

Listarea Fondului Proprietatea reprezinta evenimentul anului pentru piata de capital. Investitia in actiuni ale Fondului poate aduce un profit de pana la 60% in 2011, conform estimarilor.

Ce a facut Fondul Proprietatea in a doua zi la BVB

Bursa a scazut miercuri cu 0,53%, iar actiunile Fondului Proprietatea (FP) au coborat cu 1,46% si, totodata, au asigurat 88% din lichiditatea bursei, cu tranzactii in valoare cumulata de 141,9 milioane lei (33,3 milioane euro).

Pretul de inchidere al actiunilor FP a fost de 0,6495 lei, pe un rulaj de 50,6 milioane euro

Pretul de inchidere al actiunilor Fondul Proprietatea (FP) a fost marti, in prima zi de tranzactionare, de 0,6495 lei, pe o lichiditate de 50,6 milioane euro, dupa ce, la deschiderea sedintei de tranzactionare, pretul unei actiuni FP era de 0,602 lei.

BVB si SIBEX vor sa reia procesul de fuziune a celor doua burse

Reprezentantii Bursei de Valori Bucuresti (BVB) si cei ai Bursei Monetar Financiare si de Marfuri Sibiu (SIBEX) au discutat sambata, in cadrul unei intalniri, despre reluarea procesului de fuziune, preferand o piata consolidata in locul uneia fragmentate.

Profiturile SIF-urilor au scazut cu 35% anul trecut, dar au fost peste estimari

SIF Moldova a raportat cel mai ridicat castig net si este cel mai atractiv emitent prin prisma evaluarii