BURSA/FONDURI

Ce a facut Fondul Proprietatea in a doua zi la BVB

Bursa a scazut miercuri cu 0,53%, iar actiunile Fondului Proprietatea (FP) au coborat cu 1,46% si, totodata, au asigurat 88% din lichiditatea bursei, cu tranzactii in valoare cumulata de 141,9 milioane lei (33,3 milioane euro).

Pretul de inchidere al actiunilor FP a fost de 0,6495 lei, pe un rulaj de 50,6 milioane euro

Pretul de inchidere al actiunilor Fondul Proprietatea (FP) a fost marti, in prima zi de tranzactionare, de 0,6495 lei, pe o lichiditate de 50,6 milioane euro, dupa ce, la deschiderea sedintei de tranzactionare, pretul unei actiuni FP era de 0,602 lei.

BVB si SIBEX vor sa reia procesul de fuziune a celor doua burse

Reprezentantii Bursei de Valori Bucuresti (BVB) si cei ai Bursei Monetar Financiare si de Marfuri Sibiu (SIBEX) au discutat sambata, in cadrul unei intalniri, despre reluarea procesului de fuziune, preferand o piata consolidata in locul uneia fragmentate.

Profiturile SIF-urilor au scazut cu 35% anul trecut, dar au fost peste estimari

SIF Moldova a raportat cel mai ridicat castig net si este cel mai atractiv emitent prin prisma evaluarii

Fondul Proprietatea, triumful speculatorilor

Peste 50% din actiunile Fondului Proprietatea au fost vandute pe piata gri din 2008 incoace, tranzactii estimate la peste 600 de milioane de euro

Cele mai mari tranzactii cu actiuni ale Fondului Proprietatea au fost anul trecut

Cel mai mare numar de cesiuni care au implicat actiunile Fondului Proprietatea (FP) a avut loc trecut, cand Depozitarul Central a inregistrat 3.439 de contracte, aferente unui numar total de circa 4,18 miliarde de actiuni, ceea ce reprezinta 30% din numarul total de actiuni ale Fondului.

Clientii Tradeville vor putea tranzactiona in marja actiuni Fondul Proprietatea

Tradeville ofera clientilor sai posibilitatea de a tranzactiona in marja actiuni Fondul Proprietatea (FP), din prima zi a listarii, prin intermediul serviciului SMART, a anuntat compania de brokeraj duminica.

Indicii BVB au inchis sedinta de joi incert, SIF-urile au pierdut 0,25%

Indicii Bursei de Valori Bucuresti (BVB) au inchis indecis sedinta de tranzactionare de joi, titlurile celor cinci societati de investitii financiare (SIF) si cele din sectorul energetic fiind pe rosu, cu pierderi de 0,25%, respectiv 0,05%.

In ce ne investim banii in 2011 si cu ce riscuri

Banii trebuie sa se miste si sa produca alti bani chiar daca este vorba de economiile stranse pentru zile negre. Decizia de investitie trebuie luata insa in functie de riscul aferent fiecarui domeniu si de randamentul asteptat.

Cand nimeni nu le-a dat credite, antreprenorii s-au intors cu fata spre Bursa pentru a-si pune la adapost afacerile

In 2010 companiile au atras sume record prin intermediul Bursei, de peste 550 mil. lei (130 mil. euro), mai mult chiar decat in anii de boom ai pietei, 2007 si 2008, insa deosebirea a fost ca de aceasta data sumele pompate in companii de actionari nu s-au adresat proiectelor de dezvoltare, ci au avut ca scop in special mentinerea in viata a afacerilor.