PENSII

Pensiile private pun umarul la eliminarea salariilor "la negru"

Se stie ca o mare parte dintre salariile din Romania se platesc “la negru”, ceea ce inseamna ca nu sunt trecute in actele contabile, pentru a se evita taxele mari ce trebuie platite statului. De altfel, in afara de motive electorale, eliminarea salariilor la negru pare a fi si scopul recentei masuri anuntate de Guvern, aceea de reducere cu sase procente a contributiilor platite de firme la

ING Fond de Pensii, prima societate de pensii private obligatorii care cere autorizarea

Societatea comerciala ING FOND DE PENSII S.A. a depus la sediul Comisiei de Supraveghere a Sistemului de Pensii Private prima cerere si documentatia pentru autorizarea de constituire a unei societati de pensii in baza Legii nr. 411/2004 privind fondurile de pensii administrate privat, cu modificarile si completarile ulterioare, se arata intr-un comunicat de presa al Comisiei.

Ce fac auditorii fondurilor de pensii private

Consiliul Comisiei de Supraveghere a Sistemului de Pensii Private (CSSPP) a aprobat marti, 17 aprilie a.c., Norma nr. 11/2007 privind auditorul financiar pentru fondurile de pensii administrate privat si administratorii acestora, elaborata in aplicarea Legii nr. 411/2004 privind fondurile de pensii administrate privat, cu modificarile si completarile ulterioare, se arata intr-un comunicat de presa al institutiei.

Pensiile private ne vor creste pensia cu cel putin 20%

Tinerii cu varste de pana in 35 de ani se vor bucura, la varsta pensionarii, adica peste minim 25 de ani, de o pensie mai mare cu cel putin 15%-20%, datorita intrarii in functiune, de anul viitor, a pensiilor private obligatorii. Iar daca ne mai facem si o pensie facultativa, am putea avea o pensie decenta (trei pensii, de fapt), care sa reprezinte peste jumatate din salariul avut in campul muncii.

Aviva, a doua societate de pensii private facultative

Aviva devine a doua societate de administrare a pensiilor private facultative autorizata de Comisiei de Supraveghere a Sistemului de Pensii Private (CSSPP), dupa Allianz, a anuntat astazi Comisia. Aceasta a mai avizat si un depozitar pentru pensiile facultative- BCR, precum si un auditor, KPMG.

Confuzie generalizata privind pensiile private

Un studiu de piata printre companii realizat la cererea ING releva faptul ca toate „stiu ceva” dar sunt foarte putini cei care sunt cu adevarat informati, existand o confuzie generalizata cu asigurarile de viata care au componenta investitionala, precum si o confuzie intre pensiile facultative si cele private. Nevoia de informare este cea mai importanta problema semnalizata de companiile romanesti cu privire la introducerea sistemului de pensii private

Fondurile de pensii private nu pot falimenta

Una dintre principalele termeri ale multor oameni atunci cand aud de fonduri de investitii sau fonduri de pensii este frica impusa de fostele falimente bancare sau ale fondurilor mutuale. "Fondurile de pensii private, o noua teapa?" este o fraza des auzita si citita in ultima vreme. Trebuie precizat insa ca, potrivit legilor care reglementeaza cele doua tipuri de pensii private, cea obligatorie si cea facultativa, "un fond de pensii nu poate fi declarat in

Piata pensiilor private facultative va avea trei noi membri

In perioada 22 martie – 13 aprilie a.c., trei societati au solicitat Comisiei de Supraveghere a Sistemului de Pensii Private (CSSPP) autorizarea/avizarea in vederea desfasurarii activitatii pe piata pensiilor facultative (Pilonul III), se arata intr-un comunicat al institutiei, respectiv:

Vom putea avea pensii private cu castig minim garantat

Societatile de pensii private ne vor putea oferi scheme de pensii cu un nivel minim garantat al castigului. In acest caz, ele vor fi obligate sa constituie provizioane tehnice, adica un volum adecvat de pasive care sa acopere riscurile biometrice (deces, invaliditate si longevitate) sau nivelul garantat ale pensiei. Regulile privind aceste provizioane au fost stabilite deja de Comisia de Supraveghere a Pensiilor Private.

Pensii private pe intelesul tuturor - intrebari si raspunsuri esentiale

Pe Asigurareamea.ro incep sa infloreasca o serie de articole tip FAQ, prin care raspundem la cele mai frecvente intrebari puse de cititori despre pensiile private obligatorii si facultative. Cine este obligat sa incheie o pensie privata, cum se alege un fond de pensii, ce trebuie sa faca firmele, sunt cateva dintre primele intrebari si raspunsuri. Conform traditiei, GhiseulBancar, impreuna