Tag: retragere bani

Cati bani pot sa scot de pe cardul Postbank in Romania?

"Bună ziua , ma puteți ajuta și pe mine cu un răspuns? Eu am un card postbank, pana sa plec din Germania am făcut o extracție de 1000 euro, acum sunt în România și asi vrea sa știu dacă pot sa fac plăti cu cardul pana la ce limita pe săptămână se poate plăti cu cardul și câți bani pot sa scot din România de pe card pe săptămână?  Mulțumesc frumos și aștept un răspuns", intreaba un cititor.

Cum procedez pentru a-mi recupera banii investiti in criptomonede pe platforma Liontrade

"Buna ziua, Am aflat ca pot veni la dumneavoastra in legatura cu tepele online pentru niste sfaturi. Am o cunostinta care a pierdut suma de aproximativ 20.000 euro prin intermediul tepelor cu tradingul de criptomonede. Am facut reclamatie la politie si am nevoie de mai multe informatii de cum ar trebui sa procedez in continuare. Va pot da mai multe detalii de indata ce imi raspundenti.", intreaba un cititor.

Platforma in care a investit criptomonede cunostinta dumneavoastra, liontrade.pro, Itrust.trade sau trustlion.pro, este, dupa cum spuneti, o frauda online (scam).

Nu pot sa retrag banii investiti in criptomonede, sunt blocati in Blockchain. Ce trebuie sa fac?

"Bună ziua, am investit pe platforma de tranzacționare se numește Trust Trade care face parte din Lion investment group, nu are aplicație pentru tranzacționare este pe web (web trader).

Toate bune și frumoase am făcut un profit frumos și am retras 10.000 $ după aceea am fost sunat de la Blockchain com că bani au fost blocați la ei și eu trebuie sa depun 15% din suma pe care am retras .Ce trebuie să fac ? Vă mulțumesc", intreaba un cititor, la Reclamatiibanci.ro.

Raspuns

Stimate domn,

Pot retrage bani din banca fara card, pe baza actelor de identitate si a numarului de cont?

"Buna ziua stimate domn, as dori sa aflu daca un card emis de o banca din Grecia care s-a defectat poate fi inlocuit cu retragere dintr-o banca din Romania pe baza actelor de identitate si a nr de cont strain?" intreaba un cititor Ghiseulbancar.ro.
 
RASPUNS
 
Stimate domn,
 
Nu se pot retrage de bani dintr-o banca din Romania sau din alta tara, in lipsa cardului, pe baza actului de identitate si a numarului de cont. Retragerea banilor din cont e posibila doar la ghiseul bancii din Grecia la care aveti contul.
 
Aceasta este o regula valabila pentru toate cardurile si pentru toate bancile: nu se pot retrage bani fara card.

Topul bancilor cu cele mai mici comisioane pentru un cont curent, card si online banking

Costul lunar al unui cont bancar cu card atasat si realizarea de operatiuni online, prin internet banking pe site-urile bancilor, sau pe telefonul personal, prin mobile banking, porneste de la 21 de lei, la Alior Bank, si ajunge la 73 de lei la BRD, adica de peste trei ori mai mult, conform analizei comisioanelor practicate de 20 de banci romanesti, realizata de Bancherul.ro.

Media celor 15 comisioane luate in calcul este de 45,15 lei.
Pe podiumul celor mai ieftine trei banci se afla Alior Bank, CEC Bank si ING Bank, iar cele mai scumpe banci sunt BRD, Raiffeisen si BCR.

Urmatoarele comisioane, aferente unui cont curent standard, au stat la baza clasamentului:

1. Administrarea lunara a contului curent: variaza intre 0 lei la Banca Transilvania (BT) si Libra Bank si ajunge la 5,5 lei la BCR, media fiind 3,5 lei.

2. Emiterea unui card de debit, care este gratuita la majoritatea bancilor, cu cateva exceptii, precum BCR, unde costa 10 lei.

3. Administrarea lunara a cardului este gratuita la 7 banci (ING, First Bank, Garanti, Credit Europe, Procredit, Libra, BT si Alpha Bank) si ajunge la 4,5 lei la Credit Agricole, media fiind 1,53 lei.

4. Interogarea soldului (sumei de bani) de pe card la bancomatul (ATM) propriu, adica al bancii emitente a cardului, care este intre 0 si 5 lei, la Alior Bank.

5. Interogarea soldului la bancomatele altor banci din Romania este 0 la doar doua banci, CEC Bank si First Bank, cel mai mare comision fiind la Alior Bank - 5 lei.

6. Interogarea soldului contului la bancomatele bancilor din alte tari este fara comision doar la First Bank, cel mai scump fiind tot la Alior Bank - 5 lei.

7. Retragerea banilor la ATM propriu, adica al bancii emitente a cardului, porneste de la 0 lei la 5 banci, la restul fiind 0,2% din suma retrasa.

8. Retragerea banilor de pe card la bancomatele altor banci din Romania este gratuita doar la CEC Bank si Alior Bank, la restul bancilor fiind intre 0,5% si 1% plus 5 lei (BRD).

9. Scoaterea banilor de pe card la ATM-urile bancilor din alte tari este gratuita la CEC Bank si Alior Bank, la majoritatea bancilor fiind 1% din suma retrasa, dar ajunge la 2,5% plus 7 lei la Unicredit.

10. Administrarea serviciului de internet banking este gratuita la 9 dintre cele 20 de banci, cel mai mare comision fiind la OTP Bank, de 7 lei.

11. Pentru mobile banking, 15 banci nu au comision, cel mai mare fiind la BRD, de 4,5 lei.

12. Incasarile dintr-un cont al aceleiasi banci (intrabancar) sunt necomisionate, cu o exceptie: Unicredit, care cere clientilor 1 leu pentru fiecare incasare.

13. Incasarile din conturile altor banci sunt si ele in principal necomisionate, la 12 banci, dar ajung la 5 lei in cazul Raiffeisen si BT.

14. Platile intrabancare online (prin internet/mobile banking) sunt gratis la 14 banci, dar ajung la 3 lei la Raiffeisen si Patria Bank.

15. Platile interbancare online au 0 comision doar la ING Bank si Alior Bank, cele mai scumpe fiind la Raiffeisen: 4,51 lei.

Cum sunt jefuiti utilizatorii de carduri la bancomatele Euronet

Euronet este o firma americana care detine bancomate in toata lumea, inclusiv in Romania, unde are o retea de 500 de ATM-uri, la care pot fi utilizate cardurile bancare pentru retrageri de numerar.

Insa atunci cand folosesti un card emis intr-o anumita tara, de exemplu Romania, la un bancomat Euronet din alta tara, precum Grecia, procesul de retragere a unei sume de bani de pe card are o capcana prin care utilizarii cardurilor sunt taxati exagerat de mult pentru un serviciu infim, denumit de firma "serviciu cu valoare adaugata".

Ce dobanzi platesc bancile mari pentru conturile de economii

Conturile de economii sunt produse de economisire flexibile, pentru ca au o dobanda apropiata de cea a unui depozit pe termen scurt, la o luna sau trei luni, dar poti retrage oricand banii, fara sa pierzi dobanda, ca atunci cand spargi un depozit inainte de termen.

Tu cat platesti pentru cardul de debit? Comisioanele unor banci sunt chiar si de 10 ori mai mari decat ale altora

Cardurile de debit pentru persoane fizice emise de unele banci mari, precum Raiffeisen, BRD, Unicredit sau BCR, au comisioane de utilizare chiar si de 10 ori mai mari decat cele mai ieftine carduri emise de alte banci, precum CEC Bank, Banca Transilvania (BT), ING sau Garanti, reise dintr-o analiza a celor mai importante comisioane ale celor 21 de banci romanesti care emit carduri, realizata de Bancherul.ro.

Banca Transilvania este singura banca din Romania care nu respecta legea contului de baza

Banca Transilvania este singura banca din Romania care nu respecta legea contului de baza, desi au trecut deja trei luni de la intrarea in vigoare a acesteia, in 27 ianuarie 2018.

La BCR si Raiffeisen retragi mai putini bani decat ai depus intr-un depozit pe 1 an

Unele banci platesc dobanzi atat de mici si incaseaza comisioane atat de mari pentru depozitele clientilor incat acestia constata ca dupa ce au facut economii timp de un an retrag mai putini bani decat au depus.