Tag: restante

Te poate executa silit banca sau ifn-ul, daca am restante 2 luni?

"Te poate executa silit daca am restante 2 luni si eu fac dovada platii lunar pana ajung la zi cu plata?", intreaba un cititor, la Reclamatiibanci.ro.

Raspuns ReclamatiiBanci.ro

Stimate domn,

Banca sau IFN-ul nu va poate executa silit daca aveti intarzieri de numai 2 luni la plata creditului.

Conform legii, executarea silita poate fi declansata doar dupa inregistrarea a 9 luni de restante.

Firma de recuperare Integral Collection m-a amenintat cu executarea silita. Este legal?

"Buna ziua! Am facut o reclamatie catre cei de la Integral Collection, m-au sunat dupa mult timp si a inceput doamna care se ocupa de caz sa tipe la mine.

A zis ca nu se pune problema sa ma incadrez in acea lege (OUG 52/2016), sa ma linistesc. Si daca mai deranjez cu reclamatii sau alte lucruri de genul este posibil sa ma trezesc cu executorul la usa.

As dori o refinantare si sa raman cu o singura rata la CEC Bank, dar sunt in Biroul de credit. Ce pot sa fac?

"Mai pot scoate credit de la CEC Bank daca sunt in Biroul de credite? As dori sa raman cu o singura rata, as avea nevoie de 8000 de lei", intreaba un cititor, la rubrica de Consultanta de pe Ghiseulbancar.ro.

 

CEC Bank amana timp de o luna plata ratelor la creditele persoanelor fizice, din cauza coronavirusului; pentru firmele cu probleme, banca are solutii personalizate

CEC Bank anunta ca va amana automat, fara a fi nevoie de o solicitare, plata ratelor la toate creditele si cardurile de credit ale persoanelor fizice, pe o perioada de o luna, astfel incat clientii sa nu fie nevoiti sa vina la banca, pentru evitarea raspandirii coronavirusului.

Are voie EOS KSI sa puna dobanzi sau penalitati? De la 2.000 de lei am ajuns la 8.000 de lei de plata!

"EOS KSI m-a anuntat ca suma de platit la un credit preluat de la banca este 8568,82RON.

Nu stiu ce calcule au facut, ce dobanda au pus, ca este astronomica.

Suma a oscilat din 2006 de la 2000 la 3000, 4000 lei. Acum e mai mult. 8.000lei.

In acesta situatie sunt acum. Am angajat un avocat, care nu imi ia bani decat de timbrat, sa vedem ce branza iasa.

Intrebarea e: are voie EOS KSI sa puna dobanzi sau penalitati, astfel incat suma de plata sa ajunga la 8.000 de lei, de la 2.000?", intreaba o cititoare.

S-au inmultit reclamatiile la Biroul de Credit: cum va puteti sterge restantele, in cazul raportarii ilegale

Cei care au avut restante la credite si au fost raportati la Biroul de Credit fara sa fie anuntati in prealabil sau daca inscrierea datelor a fost facuta gresit pot cere bancilor sau IFN-urilor sa le stearga respectivele inregistrari, pentru a putea obtine un nou imprumut, iar in cazul unui refuz se pot adresa la Autoritatea Nationala de Supraveghere a Prelucrarii Datelor Personale (ANSPDP).

Stergerea restantelor din Biroul de Credit a devenit o afacere in care sunt implicate chiar si persoane din banci

Cei peste 650.000 de romani aflati in baza de date a Biroului de Credit cu restante de peste 30 de zile la plata ratelor la creditele luate de la 31 de banci si 34 de IFN-uri au devenit tinta afaceristilor, printre care s-au strecurat chiar si oameni care lucreaza in banci.

Numarul IFN-urilor care-si raporteaza clientii la Biroul de Credit l-a intrecut pe cel al bancilor

Numarul Institutiilor Financiare Nebancare (IFN) care raporteaza la Biroul de Credit date despre clientii carora le acorda imprumuturi a ajuns la 32 in luna aprilie, intrecand, pentru prima data, cele 31 de banci, o dovada a cresterii puternice din ultimii ani a pietei imprumuturilor online de valori mici si pe termene scurte, de una sau mai multe luni.

Un sfert dintre romani au ajuns pe mana recuperatorilor de creante, cu datorii uriase, de 4,9 miliarde euro

In jur de 5 milioane de romani (un sfert din totalul populatiei sau unu din patru) au fost dati anul trecut pe mana recuperatorior de creante, din cauza datoriilor uriase, de 4,9 miliarde euro, pe care le au in principal la banci, dar si la firme de telefonie, Institutii Financiare Nebancare (IFN-uri), firme de leasing, firme de asigurari sau la furnizori de utilitati (curent, gaze, apa etc.), conform datelor asociatiei firmelor de recuperare creante (Asociatia de Management a Creantelor Comerciale – AMCC).

Restantele la Biroul de Credit sunt in crestere

Numarul persoanelor fizice cu restante la Biroul de Credit a crescut in ianuarie, pentru a treia luna consecutiv, cu peste 13.000 de persoane, la un total de 648.873 de restantieri.