Tag: judecatori

Este ilegal ca Vodafone sa ceara despagubiri pentru renuntarea la contract inainte de termen (decizie definitiva a judecatorilor, la cererea ANPC)

Este ilegal ca Vodafone sa ceara despagubiri celor care vor sa inchida contractul inainte de termenul stabilit initial, de 1 sau 2 ani, si sa se porteze intr-o alta retea de telefonie, pentru a beneficia de servicii mai bune si mai ieftine sau sa renunte la numarul de telefon respectiv, a stabilit Curtea de Apel Bucuresti, printr-o decizie definitiva, la cererea Autoritatii pentru Protectia Consumatorilor (ANPC).

Vodafone l-a taxat nejustificat pe un client, pentru servicii de telefonie inexistente

Vodafone a recunoscut, intr-o scrisoare trimisa unui client, ca a gresit taxandu-l cu aproape 2.000 de lei pentru servicii de comunicatii pe care, in realitate, nu le-a furnizat niciodata acestuia, iar clientul nu le-a utilizat.

Magazinul Vodafone in care angajatii isi bateau joc de clienti a fost inchis

Vodafone a inchis magazinul din centrul Bucurestiului, de pe strada Lipscani, frecventata de foarte multi turisti straini, dar in care angajatii acestuia, inclusiv seful de magazin isi bateau joc de clienti, in loc sa-i serveasca politicos si rapid, pentru ca Vodafone are printre cele mai ridicate tarife dintre firmele de telefonie.

Raiffeisen Bank inca se judeca cu clientii, iar judecatorii constata ca banca are clauze abuzive in contracte, dupa 10 ani de la acordarea creditelor in franci elvetieni

Dupa mai bine de 10 ani de cand Raiffeisen Bank a acordat credite in franci elvetieni, banca se judeca si acum cu clientii sai, care acuza banca nu doar ca i-a expus la un risc valutar ridicat, consecinta fiind dublarea ratelor, ci si ca a inserat in contractele de credit clauze abuzive, precum comisioane mari si dobanzi pe care banca le poate majora dupa cum vrea, nu in functie de indici transparenti.

Raiffeisen Bank inca se judeca cu clientii, iar judecatorii constata ca banca are clauze abuzive in contracte, dupa 10 ani de la acordarea creditelor in franci

Dupa mai bine de 10 ani de cand Raiffeisen Bank a acordat credite in franci elvetieni, banca se judeca si acum cu clientii sai, care acuza banca nu doar ca i-a expus la un risc valutar ridicat, consecinta fiind dublarea ratelor, ci si ca a inserat in contractele de credit clauze abuzive, precum comisioane mari si dobanzi pe care banca le poate majora dupa cum vrea, nu in functie de indici transparenti.

Cum isi bat joc de clienti angajatii Vodafone

In magazinul Vodafone de pe Lipscani, in centrul vechi din Bucuresti, intra o doamna si se aseaza in spatele meu, la coada. La doar doua dintre cele patru ghisee exista cineva care se ocupa de clienti, dar sunt ocupati cu alte persoane. La o masuta dintre doua ghisee sta insa un alt angajat al Vodafone, in fata unui laptop. Asteptam destul de mult.

Vodafone nu are voie sa ceara despagubiri pentru renuntarea la abonament inainte de expirarea duratei minime a contractului, au decis judecatorii

Prevederea din contractele Vodafone prin care abonatii sunt obligati sa plateasca o despagubire in suma fixa de cateva sute de euro daca vor sa renunte la abonament inainte de expirarea duratei minime a contractului, de regula de 24 de luni, este ilegala, fiind o clauza abuziva, conform unei decizii a Tribunalului Bucuresti, confirmata de Curtea de Apel Bucuresti, care a emis o decizie definitiva in acest sens, la finalul lui 2017.

Cum se judeca procesele pe legea darii in plata dupa decizia Curtii Constitutionale

Judecatorii au inceput sa aplice explicatiile Curtii Constitutionale referitoare la modul in care trebuie judecate procesele dintre banci si clienti pe baza Legii 77/2016 privind darea in plata a locuintelor ipotecate in vederea anularii datoriilor.

Bancpost si Raiffeisen trebuie sa aplice la creditele in CHF un curs de schimb valutar mediu, au decis judecatorii

Au inceput sa apara primele decizii ale instantelor de judecata in procesele dintre banci si clientii cu credite in franci elvetieni (CHF), dupa clarificarile facute de Curtea Constitutionala in cazul Legii privind darea in plata, care a impus aplicarea teoriei impreviziunii si impartirea poverii crizei si a cursului intre banci si clienti.

Curtea Constitutionala explica cum trebuie aplicat principiul impreviziunii: darea in plata se poate face doar in cazurile sociale, altfel creditul se renegociaza

Curtea Constitutionala a publicat motivarea deciziei referitoare la Legea nr.77/2016 privind darea in plata, in care a stabilit ca legea se poate aplica doar daca instantele de judecata constata existenta principiului impreviziunii din Codul Civil in contractele de credite ipotecare, adica aparitia unei situatii exceptionale, precum criza financiara, care sa-l fi determinat pe detinatorul unui credit sa nu-si mai poata plati creditul.