Tag: dolari

Viceguvernatorul BNR, Liviu Voinea, i-a facut fiicei cont de economii

Viceguvernatorul BNR, Liviu Voinea, a deschis in acest an pe numele fetei sale un cont de economii in valoare de 40.000 de lei la Banca Transilvania, banca de la care el si-a facut credit ipotecar in urma cu doi ani, in valoare de aproape 600.000 de lei, pe o perioada de patru ani, pentru a-si face o casa de 132 mp in satul Pipera, orasul Voluntari, judetul Ilfov.

Guvernatorul BNR, Mugur Isarescu, nu economiseste in moneda nationala, ci doar in valuta

Mugur Isarescu, guvernatorul BNR, nu detine depozite in lei, ci doar in euro si dolari, in ciuda faptului ca dobanzile pentru economiile in moneda nationala, desi au scazut la minime istorice de doar 0,8% pe an, raman mult mai mari decat cele pentru valuta, care se ridica abia la 0,1-0,2% pe an.

La CEC Bank se pot face gratuit donatii in lei, euro si USD pentru Cumintenia Pamantului, sculptura lui Constantin Brancusi

CEC Bank anunta ca se alatura demersului initiat de Ministerul Culturii in vederea achizitionarii sculpturii “Cumintenia Pamantului”, una dintre cele mai importante lucrari din opera lui Constantin Brancusi.

Avem si o piata neagra a imprumuturilor

Camatarii nu se mai afla la colt de strada, asa cum eram obisnuiti noi sa-i vedem, ci sunt patroni de societati comerciale de creditare. Au sedii, birouri, secretare, formulare online cu cereri de imprumut. Ziarele de anunturi mustesc de oferte dubioase de creditare, care mai de care mai atractive. In primul rand, dobanda: pe piata camatarilor se situeaza in jurul valorii de 3-5% . Atentie insa! Aceasta dobanda este lunara, la un calcul simplu, observam ca dobanda anuala se situeaza undeva intre 36% si 60%.Are aceeasi valoare si la euro, si la lei, si la dolari. Mai mult, unele dintre anunturi sunt destinate exclusiv persoanelor de sex feminin, avand sigla “Numai pentru doamne”. Dar, nu are rost sa va lasati pacaliti de mirajul ca puteti obtine 70.000 de euro fara nici un act si chiar daca salariul nu va permite, specia “camatarus modernus” va imprumuta cu bani, dar va ia inapoi aproape dublu.