Tag: dobanzi credite

Care banci au cele mai mici dobanzi la creditele de nevoi personale?

Bancile cu cele mai mici dobanzi la creditele de nevoi personale sunt Banca Transilvania, Garanti BBVA, Banca Romaneasca si BCR, toate cu un cost total, reflectat de Dobanda Anuala Efectiva (DAE) sub 10% pe an, conform topului realizat de Bancherul.ro.

Cum pot lua un credit, pe ce termen pot lua si cum sa-l obtin?

"Cum pot lua un credit, pe ce termen pot lua si cum sa-l obtin?", intreaba un cititor Ghiseulbancar.ro.

RASPUNS

Stimate domn,

Puteti obtine un credit fie mergand la o banca, fie online, pe site-ul unei banci, de pe telefonul mobil, laptop sau tableta. Sunt multe banci care acorda acum si credite online.

Termenul maxim de rambursare a unui credit de nevoi personale este 5 ani, insa va sfatuiesc sa nu alegeti perioada maxima, ci pe cea minima posibila, in functie de veniturile personale. Asta intrucat costul unui imprumut este cu atat mai mare cu cat perioada de rambursare este mai ridicata, din simplul motiv ca se plateste dobanda pe o perioada mai mare de timp.

As dori o refinantare si sa raman cu o singura rata la CEC Bank, dar sunt in Biroul de credit. Ce pot sa fac?

"Mai pot scoate credit de la CEC Bank daca sunt in Biroul de credite? As dori sa raman cu o singura rata, as avea nevoie de 8000 de lei", intreaba un cititor, la rubrica de Consultanta de pe Ghiseulbancar.ro.

 

Care sunt bancile cu cele mai mici dobanzi la un credit de nevoi personale?

Banca Transilvania ramane si in aceasta luna banca la care gasim cele mai mici dobanzi pentru un credit de nevoi personale dintre cele 23 de oferte de astfel de imprumuturi acordate de un numar de 13 banci, conform topului realizat de Bancherul.ro.

IRCC, indicele pentru dobanzile variabile la credite, scade la 1,88%

Indicele de referinta pentru creditele consumatorilor (IRCC), care intra in calculul dobanzilor variabile la creditele in lei, valabile mai ales la creditele pentru locuinte, inclusiv la cele garantate de stat prin programul Noua Casa, scade la 1,88% de la 1 ianuarie 2021, urmand a fi valabil pe parcursul primului trimestru al noului an.

Care banci au cele mai mici dobanzi la creditele de nevoi personale?

Trei banci romanesti (Banca Transilvania, Banca Romaneasca si CEC Bank) au cele mai mici costuri totale (dobanzi si comisioane), reflectate de indicatorul Dobanda Anuala Efectiva (DAE) la creditele de nevoi personale, conform clasamentului intocmit de Bancherul.ro, pe baza informatiilor publicate de banci si structurate de Calculatordecredite.ro.

 

Plafonarea dobanzilor la credite ar trebui facuta in functie de dobanzile medii ale pietei, arata un studiu al Comisiei Europene

Deputatii care discuta marti rapotul final asupra legii privind plafonarea dobanzilor ar trebui sa tina cont si de recomandarile dintr-un studiu complex realizat pentru Comisia Europeana, in care se spune ca “daca se considera necesara o reglementare a dobanzilor, aceasta ar trebui sa fie una moderna si adecvata conditiilor din piata.

Legea de plafonare a dobanzilor la credite are un scop legitim, dar care nu este atins in forma adoptata de Senat, avertizeaza bancherii

Bancherii avertizeaza ca legea privind plafonarea dobanzilor la credite si cele care vizeaza executarea silita si recuperarea creantelor au un scop legitim, de a interzice costurile excesiv de ridicate si de a proteja consumatorii vulnerabili, insa forma in care sunt implementate in Parlament au tenta populista si vor aduce beneficii limitate consumatorilor, afectand, in schimb creditarea bancara si implicit dezvoltarea economica a tarii pe termen lung.

Poate rezista Romania populismului plafonarii dobanzilor la credite?

Populismul politicienilor, dar si a presei, naste monstri cam peste tot in lume, asa ca de ce sa ne lasam noi mai prejos? Sa infieram in continuare bancile si IFN-urile pentru greselile din trecut sau prezent si sa le obligam prin lege sa ne dea credite gratis, daca se poate, nu? Ca doar Parlamentul, ca si ziarul, e al nostru si facem ce vrem cu el.

Mugur Isarescu: inca nu se scumpeste creditul

Mugur Isarescu, guvernatorul Bancii Nationale a Romaniei, spune ca inca nu exista niciun semnal privind inceperea unei tendinte de crestere a dobanzilor la creditele in lei, intrucat se mentine excesul de lichiditate din piata, in ciuda majorarii puternice a creditarii, cu aproximativ 20% pe an.