Tag: curs de schimb

Cati bani pot sa scot de pe cardul Postbank in Romania?

"Bună ziua , ma puteți ajuta și pe mine cu un răspuns? Eu am un card postbank, pana sa plec din Germania am făcut o extracție de 1000 euro, acum sunt în România și asi vrea sa știu dacă pot sa fac plăti cu cardul pana la ce limita pe săptămână se poate plăti cu cardul și câți bani pot sa scot din România de pe card pe săptămână?  Mulțumesc frumos și aștept un răspuns", intreaba un cititor.

Cand mergi in alta tara, nu folosi cardul ING si nu scoate euro de la bancomatele Euronet!

Cardurile ING Bank au un curs de schimb valutar foarte dezavantajos pentru platile in euro din alte tari, iar unele bancomate, precum cele ale Euronet, au un serviciu de schimb valutar care poate fi considerat un jaf la adresa utilizatorilor de carduri si ar trebui interzis.

Topul bancilor cu cel mai bun curs de schimb valutar euro/leu

Cursurile de schimb valutar euro/leu practicate de bancile romanesti variaza foarte mult de la o banca la alta, in special in cazul platilor cu cardul si online, conform unei analize a cotatiilor pentru schimburile valutare afisate astazi de 15 banci, realizata de Bancherul.ro.

Mugur Isarescu ne explica de ce se apreciaza acum cursul valutar, ceea ce nu e bine, desi ne-ar putea ajuta foarte mult

Mugur Isarescu, guvernatorul Bancii Nationale a Romaniei (BNR) a explicat de ce leul s-a apreciat in ultima perioada fata de alte valute, ceea ce ne-ar putea ajuta foarte mult, inclusiv la scaderea inflatiei, dar din pacate acest lucru nu este benefic pe termen lung si in final ne va face mai mult rau decat bine.

Economistii majoreaza prognoza de curs valutar la 4,8 lei pentru un euro, din cauza taxei bancare

Economistii bancilor au modificat prognoza de curs valutar in mod semnificativ, de la 4,7 la 4,8 lei pentru un euro la finalul anului, considerand ca leul se va deprecia mai mult, din cauza taxei pe banci legata de ROBOR, care va afecta politica monetara a Bancii Nationale a Romaniei (BNR).

Gafa BNR: 9 membri ai conducerii au dat raportul in fata a 3 senatori...

…dintre care unul, Florin Citu, presedintele comisiei economice din Senat, cel care a invitat conducerea BNR la “o discutie”, parea al zecelea membru al conducerii bancii centrale, dupa cat de galant s-a purtat cu invitatii sai.

Platile bancare in euro vor avea aceleasi comisioane ca cele in lei

Comisia Europeana a adoptat o decizie importanta care va reduce drastic veniturile bancilor din incasarea unor comisioane ridicate pentru platile in euro in strainatate, dar pe de alta parte le va ajuta sa proceseze mai multe transferuri, in dauna altor firme, precum cele pentru transferuri de bani.

Cursul de schimb ar putea creste la 4,78 lei/1 euro, pana la finalul lui 2018, estimeaza economistii Garanti Bank

Garanti Bank, una dintre cele mai dinamice bănci de pe piața locală, anticipează că rata de creștere a produsului intern brut (PIB) va încetini în 2018, la 4%, de la 6,5% în 2017, în principal datorită ritmului de creștere mai lent al industriei și al comerțului, corelat cu o posibilă încetinire a economiilor Germaniei și Italiei, două dintre primele trei destinații ale exporturilor românești, anunta banca intr-un comunicat de presa, in care se mai spune:

Unele banci aplica la platile cu cardul in strainatate un curs valutar mult mai mare decat la casele de schimb sau in cont

Utilizarea in strainatate a unui card in lei emis de ING Bank sau Raiffeisen Bank este mult mai costisitoare decat in cazul cardurilor altor banci, precum BRD sau Banca Transilvania (BT), din cauza cursurilor de schimb mai mari decat cele practicate la casele de schimb de la ghiseu sau pentru operatiunile in conturi.

Avertisment ferm al BNR pentru Guvern: va incapatanati sa creati locuri de munca in strainatate, nu in tara! Nu mai stimulati consumul, faceti reforme structurale!

Banca Nationala a Romaniei (BNR), prin vocea guvernatorului Mugur Isarescu, a transmis astazi un mesaj raspicat Guvernului: incetati cu politica prociclica de stimulare a consumului, prin cresteri de salarii si pensii sau scaderi de taxe, care determina majorarea artificiala a PIB-ului si creeaza deficite structurale de cont curent si bugetar, afectand cursul de schimb, dobanzile sau inflatia si produc locuri de munca in strainatate, nu in tara, pentru ca se importa mai multe alimente produse afara decat putem noi fabrica. Concentrati-va, in schimb, pe reformele structurale, care sa duca la cresterea productiei interne!