Tag: Ungaria

Rovinieta, taxa de pod Fetesti si vinieta de Ungaria pot fi cumparate cu aplicatia CEC Bank

• CEC Bank oferă totodată clienților săi posibilitatea să își actualizeze adresa de e-mail folosită în relația cu banca, direct din CEC app 

CEC Bank oferă clienților săi, începând din această lună, posibilitatea achiziționării huvinietei sau să își plătească taxa de pod de la Fetești - Cernavodă direct din aplicațiile de Mobile Banking și Internet Banking ale băncii, anunta banca intr-un comunicat, in care adauga:

Creditele de consum din Romania sunt mai ieftine decat in Ungaria, in ciuda cresterii ROBOR

Dobanda de politica monetara din Ungaria este doar 0,9%, desi inflatia a urcat la 3,4%, iar ROBOR-ul lor la 3 luni (BUBOR) are un nivel de doar 0,26%, dar cu toate acestea dobanda la creditele de consum se mentine la peste 12% pe an, conform datelor statistice ale Bancii Centrale Europene (BCE).

Provident a acordat imprumuturi unui numar de 535.000 de clienti in Romania si Ungaria

Provident Financial România anunță numirea lui Eduard Gongonie în funcția de Director Regional de Marketing, responsabil de coordonarea echipelor de marketing din România și Ungaria, se arata intr-un comunicat de presa, in care se mai mentioneaza urmatoarele: 

Laszlo Diosi, seful OTP Bank, recomanda celor cu credite in franci elvetieni sa nu le schimbe in lei, intrucat cursul va deveni mai avantajos peste doi ani

Laszlo Diosi, seful OTP Bank, prima banca din Romania care a introdus creditele in franci elvetieni, concomitent cu Volksbak, recomanda celor care au credite in CHF sa nu le schimbe in lei, intrucat cursul CHF/euro se va imbunatati in urmatoarea perioada, fiind posibil sa creasca de la 1,2 la 1,5 CHF pentru un euro in urmatorii doi ani. De asemenea, dobanzile creditelor in lei sunt inca mai ridicate decat cele in valuta, astfel ca o conversie la cursul din prezent nu este aplicabila, dupa cum spun si reprezentantii BNR.

Ungurii vor plati creditele in valuta la cursul oficial, nu la cel stabilit de banca. Bancile, obligate sa renunte la majorarea unilaterala de dobanzi si comisioane. Ar putea si romanii rambursa ratele la cursul BNR?

Parlamentul Ungariei a adoptat ieri o lege care permite celor care au credite in valuta sa-si achite ratele la cursul oficial al bancii nationale, nu la cursul de vanzare al bancii la care au creditul, care este mai mare, asa cum sunt obligati acum prin contractele de credit.

Bancile au majorat cu 1%, intr-o singura luna, dobanda la creditele in lei pentru IMM-uri

 

Dobanda la creditele in lei acordate de banci firmelor a urcat cu aproape un punct in februarie, de la 6,79% la 7,53%, dupa ce pe parcusul anului trecut au scazut cu 3 puncte, de la 9,76% la 6,84% la finalul lui 2013, arata ultimele statistici ale BNR. Comparativ, dobanzile la aceleasi tipuri de credite sunt cu doua puncte mai mici (in jur de 4%) in Polonia si Ungaria, si de doar 2% in Cehia si in zona euro.