Tag: IFN

Un credit de la IFN-ul Hora Credit are o dobanda de 70.000% pe an

„Am un credit la Hora Credit și pentru o sumă de 1500 de lei am ajuns să plătesc la 2 săptămâni peste 400 de lei. Nu am mai plătit creditul din luna lui Decembrie. Am discutat cu ei am plătit o sumă de 100 de lei au zis măcar să vadă intenția mea să nu se ajungă la executare silită.

Unde pot trimite o cerere pentru trimiterea codului PIN pentru activarea cardului Euroline?

INTREBARE:

"Bună seara ! Mă scuzați de deranj ! Pentru un card de cumpărături Euroline , am primit codul pin și nu  am activat  cardul atunci, între timp codul a expirat . Va rog frumos , dacă puteți să mă ajutați cu un email unde sa trimit o cerere de retrimitere cod pin . Va mulțumesc !"

RASPUNS:

In cat timp pot fi executat silit, dupa declararea creditului scadent anticipat?

Intrebare:

"Să va expun problema mea. Am luat 500 de lei în data de 12-10-2022 de la Terra Credit în 3 rate lunare.. Nu am apucat sa achit decât în jur de 500 lei dar asta fiind mai mult dobânzi și penalități.

După ce au trecut cele 90 de zile de restanta am primit mail precum creditul a fost declarat scadent anticipat și dacă nu plătesc în maxim 5 zile trimite dosarul la executor. Datoria în momentul de fata este de 1032 lei chiar dacă am plătit pana acum aproape 500 lei..

TBI nu vrea să-mi scadă rata la credit, pentru a putea plăti datoria. Ce pot sa fac?

„Am luat un credit de 14.000 de lei,am achitat 10.000 și am rămas cu 4000 de plata și de câteva luni nu mi am mai permis sa plătesc,am sunat la cei de la TBI,un ifn și i am rugat ca de luna viitoare sa stabilim o rata convenabila și pentru mine ca să ma pot achita,iar ei mi au spus ca nu se poate,menționez ca eu vreau sa achit datoria, dar în limita posibilităților pe care le am într o luna…ce as putea face?”, intreaba un cititor, la Reclamatiibanci.ro.

Raspuns www.ReclamatiiBanci.ro

Hora Credit nu vrea sa-mi inchida linia de credit, daca nu platesc dobanda. E legal?

„Bună ziua. Am o întrebare. Ieri, duminica seara, am făcut o solicitare la Hora Credit pentru un împrumut de 300 RON. M-am trezit cu o linie de credit aprobata de 2000 de lei.

Astăzi am sunat la ei sa o închid – nu aveam nevoie de linie de credit și mi-au spus ca o pot închide dacă plătesc dobânda 80 de Ron – bani în plus fata de cei 2000 de Ron.

Te poate executa silit banca sau ifn-ul, daca am restante 2 luni?

"Te poate executa silit daca am restante 2 luni si eu fac dovada platii lunar pana ajung la zi cu plata?", intreaba un cititor, la Reclamatiibanci.ro.

Raspuns ReclamatiiBanci.ro

Stimate domn,

Banca sau IFN-ul nu va poate executa silit daca aveti intarzieri de numai 2 luni la plata creditului.

Conform legii, executarea silita poate fi declansata doar dupa inregistrarea a 9 luni de restante.

Pot lua un imprumut? Am nevoie urgent de bani pana iau salarul, acuma m-am angajat!

"Am nevoie urgent de niste bani pana iau salarul acuma mam angajat si am foarte mare nevoie de mani urgent pana ma pun pe picioare doua luni", intreaba un cititor Ghiseulbancar.ro.

Raspuns:

Pentru un imprumut de la banca trebuie sa aveti o vechime in munca de minim 3 luni.

CSALB: o banca a vrut sa scada 41.100 de lei din datoria unui client executat silit, dar acesta a refuzat

În anul 2020 au fost deschise 433 de negocieri între consumatori și bănci/IFN-uri, în cadrul Centrului de Soluționare Alternativă a Litigiilor în domeniul Bancar (CSALB). Dintre acestea, în raport cu băncile, s-au finalizat până acum 223 de negocieri cu împăcarea părților, iar în 51 de cazuri nu s-a ajuns la un rezultat agreat de ambele părți, anunta CSALB intr-un comunicat, in care adauga:

Romanii reclama bancile si IFN-urile mai mult la CSALB decat la ANPC, pentru ca pot obtine beneficii din renegocierea contractelor

Clienții băncilor și IFN-urilor au început să prefere Centrul de Soluționare Alternativă a Litigiilor în domeniul Bancar (CSALB) pentru a-și rezolva problemele cu băncile și IFN-urile, în locul unei reclamații la Protecția Consumatorilor (ANPC), pentru că pot obține beneficii din renegocierea contractelor.

Firma mea are o problema cu o plata facuta prin banca: cum o pot rezolva fara sa apelez la instanta de judecata?

"Sunt clientul unei banci, persoana juridica, am efectuat o plata in euro pentru o firma din Germania, in vederea achizitionarii unui autoturism. Dupa 5 zile de la depunerea la banca a ordinului de plata, am solicitat blocarea tranzactiei si restituirea sumei, deoarece am obtinut informatii ca societatea beneficiara nu exista la sediul indicat. Ce obligatii are banca fata de clientul sau care a efectuat plata? Poate fi chemata in judecata pentru refuzul restituirii sumei?"