Tag: Banca Centrala Europeana

Mugur Isarescu: inca nu se scumpeste creditul

Mugur Isarescu, guvernatorul Bancii Nationale a Romaniei, spune ca inca nu exista niciun semnal privind inceperea unei tendinte de crestere a dobanzilor la creditele in lei, intrucat se mentine excesul de lichiditate din piata, in ciuda majorarii puternice a creditarii, cu aproximativ 20% pe an.

Banca Centrala Europeana a decis sa publice minutele sedintelor de politica monetara. Va face la fel si BNR? Isarescu s-a opus, pana acum. Cum arata minutele Fed-ului american si ale bancilor centrale vecine

Banca Centrală Europeană (BCE) a anuntat ca din 2015 va publica minutele sedintelor de politica monetară ale Consiliului guvernatorilor, dupa modelul Fed-ului american, dar si a altor banci centrale din zona noastra, precum cele din Polonia, Ungaria sau Cehia. In acelasi timp, sedintele de politica monentara vor avea loc mai rar, o data la 6 saptamani, fata de o sedinta in fiecare luna, in prezent.

Romania face primul pas in Uniunea Bancara: semneaza acordul privind Fondul Unic de Rezolutie

 

Guvernul și președintele României au aprobat, prin Memorandum, ca România să semneze, în luna mai, odată cu statele din zona euro, Acordul privind transferul și mutualizarea contribuțiilor la Fondul Unic de Rezoluție, anunta Ministerul Finantelor intr-un comunicat.