Tag: BCE

Cati bani pot sa scot de pe cardul Postbank in Romania?

"Bună ziua , ma puteți ajuta și pe mine cu un răspuns? Eu am un card postbank, pana sa plec din Germania am făcut o extracție de 1000 euro, acum sunt în România și asi vrea sa știu dacă pot sa fac plăti cu cardul pana la ce limita pe săptămână se poate plăti cu cardul și câți bani pot sa scot din România de pe card pe săptămână?  Mulțumesc frumos și aștept un răspuns", intreaba un cititor.

Creditele ipotecare si de consum din Romania au ajuns mai ieftine decat in Polonia, Ungaria si Bulgaria

Daca in privinta creditarii, care scade in continuare, guvernatorul BNR, Mugur Isarescu, nu se poate lauda deloc, desi in primavara punea ramasag ca aceasta va reveni in vara pe teritoriu pozitiv, el se poate in schimb mandri cu dobanzile tot mai mici la imprumuturile pentru persoane fizice.

Banca Centrala Europeana a decis sa publice minutele sedintelor de politica monetara. Va face la fel si BNR? Isarescu s-a opus, pana acum. Cum arata minutele Fed-ului american si ale bancilor centrale vecine

Banca Centrală Europeană (BCE) a anuntat ca din 2015 va publica minutele sedintelor de politica monetară ale Consiliului guvernatorilor, dupa modelul Fed-ului american, dar si a altor banci centrale din zona noastra, precum cele din Polonia, Ungaria sau Cehia. In acelasi timp, sedintele de politica monentara vor avea loc mai rar, o data la 6 saptamani, fata de o sedinta in fiecare luna, in prezent.

Romania face primul pas in Uniunea Bancara: semneaza acordul privind Fondul Unic de Rezolutie

 

Guvernul și președintele României au aprobat, prin Memorandum, ca România să semneze, în luna mai, odată cu statele din zona euro, Acordul privind transferul și mutualizarea contribuțiilor la Fondul Unic de Rezoluție, anunta Ministerul Finantelor intr-un comunicat.

Comisioanele bancare la acceptarea platilor cu cardul in magazine scad de 5 ori

 

Guvernul a adoptat un proiect de lege care prevede limitarea comisioanelor pe care le platesc bancilor magazinele care detin POS-uri pentru acceptarea platilor cu cardul, de la aproximativ 1% in prezent la doar 0,2% la cardurile de debit si 0,3% la cardurile de credit.