Volksbank majoreaza dobanzile la creditele in lei

In ultimele luni au survenit schimbari semnificative pe piata monetara, ceea ce a determinat Banca Nationala a Romaniei sa majoreze dobanda de referinta (in ultimele 3 luni cu 2%, de la 7% la 9%).

Acestea sunt motivele pentru care un numar mare de banci, inclusiv Volksbank Romania, se confrunta acum cu necesitatea de a majora ratele dobanzilor pentru produsele de creditare in RON, se arata intr-un comunicat al bancii.

Volksbank Romania a facut tot posibilul sa amane cat mai mult timp posibil momentul majorarii ratelor de dobanda, insa adoptarea acestei decizii a fost impusa in cele din urma de ritmul alert de crestere, din ultima perioada, a costurilor sus-mentionate.

Pentru client aceasta modificare va determina o marire a ratei dobanzii pentru creditele auto si cele garantate cu ipoteca in RON cu 1.5% puncte procentuale. Modificarile se aplica clientilor care au depus solicitari de credite in RON pana la data de 17 septembrie 2007.

Volksbank Romania isi asigura clientii ca in cazul in care nivelul costurilor amintite va reveni, banca va proceda la diminuarea ratelor de dobanda pana la nivelul lor initial.

Incepand de astazi noua oferta de creditare in RON a fost modificata prin majoarea ratei dobanzii la creditele auto si cele garantate cu ipoteca cu 1% punct procentual, de la 5.95% la 6.95% pe an.
GhiseulBancar.ro

Alte stiri

0 comentarii

Posteaza un comentariu