Volksbank a lansat ECOCREDIT

"Acesta este de fapt un credit pentru locuinta combinat cu un depozit bancar care determina, pe de o parte scaderea ratei Dvs. de dobanda la creditul deja achizitionat, iar pe de alta parte economisirea lunara a unor sume de bani prin constituirea unui depozit.

Astfel, prin plasarea lunara a unor sume in depozitul constituit la Volksbank, clientul beneficiaza de o reducere a ratei de dobanda aferente creditului achizitionat. Altfel spus, daca la momentul platii ratei de credit, clientul mai depune in plus o anumita suma intr-un depozit, el va beneficia de o scadere a ratei dobanzii asa cum rezulta din tabelul de mai jos:

Procentul din valoarea ratei la credit pe care clientul il poate constitui lunar in depozit si reducerea de dobanda de care beneficiaza clientul

10% din rata la credit - 0,20%

20% din rata la credit - 0,40%

30% din rata la credit - 0,60%

40% din rata la credit - 0,80%

50% din rata la credit - 1 %Exemplificare:

Presupunand ca rata la creditul clientului este de 200 de euro pe luna si ca acesta poate sa economiseasca lunar intr-un depozit 30% din valoarea ratei (adica 60 de euro), atunci dobanda pe care banca o va percepe pentru credit va fi cu 0,60% mai mica adica 7,40% pe an (in loc de 8% pe an - dobanda perceputa de banca in conditii normale pentru creditele de locuinta).

Pentru depozit clientul primeste dobanda curenta oferita de Volksbank pentru depozitele la 1 an plus un bonus de dobanda de 0,7% pe an pentru depozitele constituite in euro si un bonus de 0,6% pe an pentru cele constituite in USD.

Sumele economisite in depozit pot fi retrase oricand, sub conditia revenirii la dobanda initiala la care a fost acordat creditul, sau pot constitui rambursare in avans la imprumut, fara plata de penalitati, dupa cel putin cinci ani de economisire.

Daca totusi aveti – pentru o anumita perioada de timp – nevoie de bani si nu doriti sa renuntati la depozitul constituit, banca va pune la dispozitie un credit - descoperit de cont egal ca valoare cu suma economisita pana la acea data in depozit.
Alte stiri

0 comentarii

Posteaza un comentariu