Un sfert dintre romani cheltuie sub 500 de lei pentru sarbatorile de iarna

• Peste 50% din suma alocată sărbătorilor de iarnă va fi cheltuită pe mâncare

Peste 40% dintre români spun că vor cheltui de sărbătorile de iarnă mai puțin decât au cheltuit anul trecut, rezultă dintr-un sondaj realizat de CEC Bank în parteneriat cu comparatorul bancar FinZoom.ro, conform unui comunicat, in care se adauga:

La întrebarea – Față de anul trecut, anul acesta crezi că vei cheltui mai mult sau mai puțin de Sărbători – peste 40% dintre respondenți au susținut că vor cheltui mai puțin cu 10%-30%. Totodată, circa 27% spun că vor cheltui aceleași sume de bani, similar cu anul trecut.

Doar 23% dintre cei chestionați spun că vor cheltui mai mult decât anul trecut cu ocazia sărbătorilor, în timp ce peste 9% nu au stabilit sumele pe care le vor aloca acestei perioade.

În ceea ce privește bugetul alocat, 30,5% dintre respondenți spun că se vor încadra între 500 de lei și 1.000 de lei, în timp ce un sfert dintre cei chestionați vor cheltui sub 500 de lei. Circa 20% dintre respondenți vor cheltui sume de 1.000 – 1.500 lei și doar procentaje mai reduse dintre cei chestionați au alocat sume mai mari.

Pentru peste jumătate dintre cei chestionați, principala cheltuială de Sărbători va fi pe mâncare, pentru 42% dintre respondenți pe cadouri și doar sub 5% vor aloca marea parte a banilor pentru vacanțe. Însă chiar și principala categorie de cheltuieli, cea pentru mâncare, are alocat un buget de mai puțin de 600 de lei pentru 70% dintre respondenți.

Pentru alte categorii de cheltuieli de sărbători, aproape 50% dintre respondenți vor aloca sub 300 de lei, peste 31% vor aloca între 300-600 lei, circa 13% între 600-1.200 lei iar puțin peste 5% vor aloca sume mai mari de 1.200 de lei.

Sondajul a fost realizat online de comparatorul financiar FinZoom, la cererea CEC Bank, pe un eșantion de circa 1.200 de respondenți din toată țara, reprezentativ pentru utilizatorii de internet.

53% dintre respondenți sunt salariați, 75% locuiesc la oraș și peste 27% au studii superioare.

Despre CEC Bank

CEC Bank este instituția financiară cu cea mai lungă tradiție din România. Fondată în 1864, CEC Bank are în prezent cea mai extinsă rețea națională, cu peste 1.000 de sucursale și unități teritoriale și cu active de 69,08 miliarde lei, la sfârșitul primului semestru al anului 2023. 
 
CEC Bank este o bancă universală de top pe piața românească și oferă o gamă completă de produse și servicii persoanelor fizice, IMM-urilor și corporațiilor mari, prin multiple canale de distribuție: unități bancare, rețele de ATM și POS, internet banking (CEConline), mobile banking (CEC app) și magazinul virtual CEC_IN – unde pot fi accesate produse și servicii bancare 100% online. 
 
Mai multe detalii despre produsele și serviciile oferite de CEC Bank pot fi obținute în orice unitate a Băncii, apelând gratuit Serviciul suport clienți la numărul de telefon 0.800.800.848 sau accesând site-ul www.cec.ro. 

 


Bancherul.ro

Taguri:

Alte stiri

0 comentarii

Posteaza un comentariu