Stiai ca poti obtine pre-aprobarea unui credit si online, fara sa mergi la banca?

Un avantaj important al acestei aplicatii, ca in cazul oricarei tip de aplicatii online, este flexibilitatea. De exemplu, clientii bancii pot naviga intre mai multe tipuri de imprumuturi pe care le pot obtine de la banca, de la carduri de credit si descoperit de cont, la credite imobiliare, in functie de profilul clientului, de necesitatile lor, dar si cum se incadreaza din punct de vedere al riscului si al bonitatii financiare.

Sa presupunem ca maine ai avea nevoie de un credit pentru plata unei vacante interesante si avantajoasa ca pret, pe care ai gasit-o pe un site specializat si pe care poti sa o rezervi si sa o platesti tot pe internet. “Dar numai gandul ca trebuie sa ma duc la banca, cu diverse hartii si documente, apoi sa astept aprobarea, ma face sa ma indoiesc ca voi putea face rost rapid de banii necesari”, ti-ai putea spune.

Iata insa ca si bancile incearca sa tina pasul cu noile tehnologii si schimbarea comportamentului clientilor, care au nevoie acum de mai multa rapiditate si flexibilitate. De aceea, exista banci care ofera clientilor posibilitatea de a contracta credite si online, prin intermediul unor aplicatii disponibile pe site-urile bancilor.

Una dintre aceste banci este Garanti Bank, prima din Romania care a lansat, in decembrie 2012, o platforma online, disponibila pe site-ul bancii, prin care clientii pot afla pe loc, fara sa se deplaseze la banca, daca pot obtine un credit si daca da, in ce conditii, in urma preaprobarii imprumutului.

Avantajele creditelor online

Aplicatia pune la dispozitia clientilor si lista de documente ce trebuie completate pentru obtinerea unui credit, in functie de tipul imprumutului si de profilul si tipul de venituri ale solicitantilor.

In plus, aplicatia ofera clientilor si posibilitatea de a urmari situatia dosarului lor, adica faza in care a ajuns in vederea aprobarii si obtinerii sumelor de bani.

Un avantaj important al acestei aplicatii, ca in cazul oricarei tip de aplicatii online, este flexibilitatea. De exemplu, clientii bancii pot naviga intre mai multe tipuri de imprumuturi pe care le pot obtine de la banca, de la carduri de credit si descoperit de cont, la credite imobiliare, in functie de profilul clientului, de necesitatile lor, dar si cum se incadreaza din punct de vedere al riscului si al bonitatii financiare.

De exemplu, daca nu te incadrezi pentru un credit de nevoi personale, poti opta pentru un card de credit, cu mai mare succes.

Banca ofera astfel potentialilor clienti confortul de a-si administra singuri atat tipul de credit pe care-l vor si pe care-l pot obtine, precum si sa aleaga cea mai convenabila varianta de creditare, respectiv perioada de rambursare, valuta, tipul de dobanda, garantiile etc. 

Tot online, clientii pot face rost de documentatia necesara aprobarii, astfel ca tot ce le mai ramane de facut este sa mearga la banca pentru semnarea contractului de credit.

Credite online si in aplicatia de internet banking

Garanti Bank a integrat, anul trecut, platforma de credite online, denumita iLoanU, si in serviciul de internet banking al bancii, pentru ca si clientii bancii sa aiba posibilitatea de a putea obtine o prea-aprobare in timp real a unui credit.

Clientii banci au astfel posibilitatea ca in mai putin de 5 minute sa simuleze un plan de rambursare pentru orice tip de credit, fie credit de nevoi personale fara garantii, credit ipotecar sau descoperit de cont, dar si sa monitorizeze, in timp real, situatia cererii de credit.

Platforma de cerere de credite este foarte ușor de folosit, deoarece câmpurile predefinite sunt deja completate automat cu informațiile demografice/ de contact referitoare la clientul Garanti Online care face solicitarea, astfel încât timpul de aplicare este redus la maximum și pașii sunt ușor de urmat.

Cine acceseaza credite online

Pentru a afla cum a fost primit acest serviciu de catre clientii Garanti Bank si ce succes are, am pus reprezentantilor bancii cateva intrebari, din care am aflat lucruri interesante, precum:

- majoritatea clientilor care acceseaza credite online sunt tineri intre 25-35 ani

- clientii apeleaza online in principal la credite negarantate (credite de consum fără garanții și overdraft) – 90% și doar 10% solicită produse securizate (credite imobiliare și de nevoi personale cu garanții)

- cei mai multi clienti provin din sectorul privat (57%), din sectorul public (30%), restul de 13% fiind din alte domenii.

Iata raspunsurile Garanti Bank la intrebari:

Cum v-a venit ideea lansării acestei aplicații în premieră pe piață? A fost realizat un studiu prealabil? Există o astfel de aplicație și în alte țări?

Am lansat iLoanU în 2012, ca fiind prima platformă online din România prin care clienții și potențialii clienți pot aplica online pentru un împrumut, indiferent de unde se află și fără a fi nevoie să se deplaseze la una din sucursalele băncii. Platforma permite aplicanților nu numai să solicite un credit, ci și să afle în timp real dacă cererea lor a fost preaprobată de către bancă, datorită unui algoritm avansat care stă la baza soluției web. De asemenea, clienții pot vizualiza lista documentelor necesare dosarului de credit, în funcție de tipul de credit solicitat. Cu ajutorul opțiunii “Monitorizare aplicație”, aceștia pot urmări cu ușurință statusul cererii lor.

Ulterior, în 2013, am extins aplicația și am integrat-o în serviciul nostru de internet banking, Garanti Online, oferind tuturor clienților care folosesc această platformă posibilitatea de a aplica pentru un credit în mai puțin de cinci minute și de a primi un răspuns de la bancă în timp real. În plus, odată cu această integrare, Garanti Online a devenit cel mai complex serviciu de internet banking de pe piața locală.

Căutăm mereu să îmbunătățim și să ușurăm viețile clienților noștri, să îi sprijinim și să le oferim cea mai bună experiență bancară. Facem acest lucru fiind mereu atenți la nevoile lor și oferindu-le constant produse și servicii inovatoare și utile. Având această filosofie, am implementat modelul de creditare iLoanU, prin care aplicanții își pot gestiona dosarele de credite online, prezența lor fiind necesară doar la semnarea contractului final. Astfel, facilităm accesul oricărui client și potențial client la un instrument foarte ușor de folosit și care oferă un grad înalt de confort. Aceasta este evoluția firească a sectorului bancar, având în prim-plan oferte personalizate.

În țările unde serviciile bancare sunt mai avansate, există o serie de modele de instrumente prin care se poate aplica pentru un credit online. Depinde însă și de reglementarea industriei bancare din țara respectivă. Spre exemplu, clienții din Statele Unite, Marea Britanie, Suedia sau Turcia pot aplica pentru un împrumut doar cu documentul de identificare, datoriă bazelor de date online integrate.

Care au fost așteptările cu privire la impactul aplicației printre clienții băncii și care au fost primele rezultate dupa lansarea acesteia?

Principala noastră preocupare este să venim în întâmpinarea nevoilor clienților noștri. Persoanele care intenționează să aplice pentru un împrumut își doresc să fie informate dacă sunt eligibile sau nu înainte să completeze solicitarea de credit. Astfel, clienții și potențialii clienți sunt scutiți de toate procedurile birocratice în cazul în care nu sunt eligibili pentru împrumutul solicitat.

Primele reacții atunci când am lansat iLoanU au fost pozitive, dovada fiind numărul mare de solicitări primite în prima perioadă de la lansare. De-a lungul timpului am putut observa că solicitările de credit online sunt pe un trend ascendent, numărul acestor aplicații fiind în creștere.

Care sunt facilitățile acestei aplicații pentru clienții băncii?

Așa cum am menționat, prin iLoanU, clienții existenți și cei potențiali au acces la o platformă foarte ușor de folosit și au posibilitatea de a aplica direct pentru credite online, putând vedea în timp real dacă solicitarea lor a fost pre-aprobată de către bancă, gestionând și monitorizând dosarele de credit.

În plus, clienții care nu se încadrează la creditul solicitat au posibilitatea de a opta automat pentru o altă variantă de creditare, care să vină în întâmpinarea nevoilor lor specifice. Astfel, clientul va avea posibilitatea de a alege una din două alternative: calcularea sumei maxime de împrumutat pentru durata maximă a creditului sau calcularea sumei solicitate, însă cu o altă durată a creditului. Alternativele sunt generate automat și personalizate pentru fiecare client în parte. În cazul în care aceste două variante nu sunt pe placul clientului, acesta este direcționat către cea mai apropiată agenție Garanti Bank, pentru a obține mai multe detalii despre posibilitățile de finanțare.

Care este profilul clienților care aplică online pentru credite și ce tipuri de credite solicită ei?

Clienții care folosesc acest canal aplică în special pentru produse nesecurizate (credite de consum fără garanții și overdraft) – 90% și doar 10% solicită produse securizate (credite imobiliare și de nevoi personale cu garanții).

În ceea ce privește profilul clienților, majoritatea acestora provine din sectorul privat (57%), din sectorul public (30%), restul de 13% fiind din alte domenii. De asemenea, putem observa că în mare parte aplicanții sunt în segmentul de vârstă 25-35 ani (41,5%).

Doriti să îmbunătățiți sau să dezvoltați această aplicație online, eventual și pentru alte produse?

Facem constant eforturi să îmbunătățim și să optimizăm facilitățile, produsele și serviciile Garanti Bank, acest lucru fiind valabil și pentru iLoanU. Vom simplifica procesul de creditare și vom integra aplicația de solicitare credite cu alte instrumente online, astfel încât clienții să beneficieze de pachetul complet al serviciilor oferite de Garanti Bank.


Taguri:

Alte stiri

4 comentarii

DONEA SIMONA FELICIA
21 Jul 2014

AS DORI UN CREDIT NEVOI PERSONALE IN SUMA DE 2500 LEI.

gabriela
23 Aug 2014

urgenta credit 8000 lei interventie chirurgicala

FRATILA ADRIANA
14 Jul 2015

BUNA ZIUA, SUNT DIN ORAS AZUGA SI AS VREA SA FAC REFINANTARE LA CREDITUL PE CARE-L AM LA OTP BANK BRASOV ,FIIND DE RAMBURSAT SUMA DE 2000 RON,IAR SALARIUL NET IL AM DE 724 RON /LUNA, VECHIMEA LA ACTUALUL LOC DE UNVA FIIND DE 6 ANI. AS VREA SA STIU DACA INDEPLINESC CONDITIILE UNEI REFINANTARI MULTUMESC

cornaci marian
24 Nov 2015

Doresc un credit in valoare de 1000 lei

Posteaza un comentariu