Se poate pune poprire pe indemnizatiile pentru copii dintr-un cont la Raiffeisen Bank?

Reclamatii Raiffeisen Bank

Buna ziua, acum ceva vreme am facut si eu un credit la Cetelem. In ultima perioada fiind si in concediu de crestere copil si cu sotul fara serviciu, nu am mai putut plati ratele la Cetelem, din acest motiv primind ieri, 07.01.2016, mesaj pe yahoo.mail, cum ca se va face o poprire pe contul meu de la Raiffeisen, cont in care mi se vireaza alocatia copiilor si indemnizatia de crestere copil.

Am fost la banca si de acolo mi s-a spus ca poprire pe alocatiile copiilor nu se face, dar ca indemnizatia cel mai probabil mi se va opri pana la achitarea sumei sau daca nu suma intreaga mi se va opri doua treimi din indemnizatie. E posibil acest lucru, pentru ca din ce am citit ce ati postat dvs nu se face poprire pe indemnizatie? intreaba un cititor al site-ului Reclamatiibanci.ro, dedicat educatiei financiare si rezolvarii problemelor clientilor bancilor.

Raspuns www.ReclamatiiBanci.ro

Stimata doamna,

Conform Codului de procedura civila, “alocatiile de stat si indemnizatiile pentru copii, ajutoarele pentru ingrijirea copilului bolnav, ajutoarele de maternitate, cele acordate in caz de deces, bursele de studii acordate de stat, diurnele, precum si orice alte asemenea indemnizatii cu destinatie speciala, stabilite potrivit legii,nu pot fi urmarite pentru niciun fel de datorii.

Asadar, conform legii, nici banca nici executorul judecatoresc nu pot retine sumele de bani aferente indemnizatiilor pentru copii. Cu toate acetea, in practica, bancile popresc si aceste sume, desi este ilegal.

Cum va puteti recupera banii

Am luat legatura cu reprezentantii Raiffeisen Bank pentru clarificarea acestei probleme si pentru a vedea cum va puteti recupera banii, iar raspunsul acestora este urmatorul: banca este obligata de catre executorul judecatoresc sa popreasca toate conturile clientilor executati silit, in limita sumelor datorate, asadar inclusiv conturile in care intra indemnizatiile pentru copii.

Reprezentantii Raiffeisen spun ca banca nu verifica provenienta sumelor de bani inainte de a efectua plata catre executorul judecatoresc, din motive tehnice si legale. Cu alte cuvinte, chiar daca este vorba de bani din alocatie, acestia sunt propriti, cu toate ca legea interzice acest lucru.


Citeste stirea integral pe Reclamatiibanci.ro

Taguri:

Alte stiri

0 comentarii

Posteaza un comentariu