Romanii sunt lideri la vacantele de 1 Mai in afara tarii

AllianzDirect Romania, canalul de distributie pentru politele non-life al grupului Allianz, raporteaza o crestere semnificativa ce tinde spre 30-35% a politelor de calatorie in saptamana premergatoare vacantei de 1 Mai, fata de o saptamana normala, fara evenimente.

Destinatiile romanilor sunt déjà cunoscute: Bulgaria si Grecia. In alte tari din Europa centrala si de est in care Allianz vinde polite online prin AllianzDirect, minivacanta a adus cresteri procentuale ale politelor, insa net inferioare fata de perioada similara a anului 2008: Polonia +28% in 2009 fata de +45% in 2008, Cehia +34% fata de +67%, Ungaria +31% fata de +56%.

In toate tarile ziua de 1 Mai si-a pierdut de mult semnificatia Zilei Muncii, dar a castigat simbolul fugii anuale de praf, masini, autobuze, sculatul de dimineata, stresul de peste zi, alegatul contra cronometru si tot asa.

Romanii ii depasesc in pofta de excursii in afara granitelor pe Polonezi, Cehi si Unguri chiar si in vacanta de Paste cand Romania a inregistrat o crestere procentuala mult peste celelalte tari europene.

Mihai Voica, Directorul general al AllianzDirect (www.AllianzDirect.ro) explica aceasta tendinta: “Comparativ cu zlotul polonez, coroana ceha si forintul maghiar moneda noastra nationala a fost mult mai stabila in ultima perioada.”

Cu toate acestea piata asigurarilor de calatorie este departe de a-si fi atins potentialul pe care asiguratorii mizeaza: “Atat canalele de distributie clasice cat si AllianzDirect au inca un potential foarte mare de crestere. Conform estimarilor noastre sub 50% din totalul romanilor care pleaca in vacanta aleg sa incheie o asigurare de medicala de calatorie. Cresterea va exista in conditiile in care pretul este stimulativ, o asigurare costand mai putin decat o masa la un restaurant iar cumpararea ei online dureaza mai putin de 5 minute, iar emiterea acesteia este instantanee”, spune Mihai Voica, AllianzDirect.

AllianzDirect este canalul de distribuite online a produselor non-life ale Grupului Allianz. In Romania canalul AllianzDirect a fost lansat in 24 noiembrie 2008. AllianzDirect Romania vinde polite de asigurare auto (Casco si RCA) si de asigurare medicala.

Clientii AllianzDirect pot achizitiona produsele contractate atat prin intermediul site-ului www.AllianzDirect.ro cat si sunand la telefonul 021-9798. Dupa plata online prin card bancar sau offline prin instrumente clasice politele emise pot fi printate direct de pe site.

Alte stiri

0 comentarii

Posteaza un comentariu