Pot retrage bani din banca fara card, pe baza actelor de identitate si a numarului de cont?

"Buna ziua stimate domn, as dori sa aflu daca un card emis de o banca din Grecia care s-a defectat poate fi inlocuit cu retragere dintr-o banca din Romania pe baza actelor de identitate si a nr de cont strain?" intreaba un cititor Ghiseulbancar.ro.
 
RASPUNS
 
Stimate domn,
 
Nu se pot retrage de bani dintr-o banca din Romania sau din alta tara, in lipsa cardului, pe baza actului de identitate si a numarului de cont. Retragerea banilor din cont e posibila doar la ghiseul bancii din Grecia la care aveti contul.
 
Aceasta este o regula valabila pentru toate cardurile si pentru toate bancile: nu se pot retrage bani fara card.
 
O solutie pentru rezolvarea problemei dumneavoastra este emiterea unui nou card, de catre banca dumneavoastra din Grecia.
 
O alta varianta este sa efectuati un transfer de bani din contul dumneavoastra pe un al card functional, de pe care sa va scoateti banii.
 
Noile tehnologii ar putea sa va permita, de asemenea, sa gasiti o solutie de rezolvare a problemei: este vorba de asa-zisa tokenizare a cardului sau digitalizarea cardului. Este vorba de introducerea datelor cardului intr-o aplicatie de plati cu telefonul.
 
Mai exact, daca banca la care aveti contul are o astfel de aplicatie, de plati cu telefonul, introduceti datele cardului in respectiva aplicatie, astfel incat puteti efectua cu telefonul plati la comercianti sau chiar retrageri de bani de la ATM-urile contactless.
 
Va rog sa reveniti la mine daca aveti nevoie de alte informatii sau ajutor pentru rezolvarea problemei cu cardul.

Cu stima,

Vasile Pop Coman
jurnalist
Ghiseulbancar.ro
vasile.coman@ghiseulbancar.ro
0723292899

 
 

Taguri:

Alte stiri

0 comentarii

Posteaza un comentariu