Pot deschide un cont bancar cu card in calitate de tutore?

INTREBARE:

"Buna ziua, Dupa mai multe piedici din partea CEC Bank (din cauza incompetentei Departamentulu Juridic) acum mi-au spus ca da, am avut dreptate si ii pot deschide amamei mele un cont de pensie la ei (eu fiind tutorele mamei) dar ca nu imi vor elibera card pentru acest cont. Cum este posibil asa ceva? Si mai exista o prevedere legala care nu da voie tutorilor sa aiba acces online la contul de pensie al bolnavului cu handicap grav... In ce tara trai? Dupa ce ca ne sacrificam viata si traim in saracie, avand grija de acesti bolnavi, ni se mai pun si o gramada de piedici? Mai ales ca s-au si desfiintat o gramada de agentii si bancomate bancare... Nu putem lasa bolnavii singuri si sa facem mereu drumuri la bancile care nu mai sunt aproape de casa... Va multumesc si va rog sa imi spuneti de ce CEC Bank nu imi da card la contul de pensie, atata vreme cat de la Raiffeisen Bank avem card? Multumesc!"

RASPUNS:

"Stimata doamna,

Intr-adevar, din moment ce puteti deschide un cont de pensie, in calitate de tutore al mamei dumneavoastra, este firesc sa primiti si un card cu care sa puteti utiliza banii din acel cont.

Un card se poate emite atat pe numele titularului de cont, cat si pe numele imputernicitului, care este utilizator suplimentar de card.

Am transmis la CEC Bank reclamatia dumneavoastra, iar banca mi-a raspuns ca "in cazul in care petentul are nevoie de suport, va rugam sa-i transmiteti sa ne furnizeze detalii suplimentare, prin intermediul formularului de contact al Bancii."

Asadar, sfatul meu este sa transmiteti la CEC Bank, pe site-ul bancii, la acest link, o solicitare privind eliberarea unui card in calitate de tutore al mamei dumneavoastra.

Va rog sa reveniti apoi la mine cu raspunsul primit de la banca.

Cu stima,

Vasile Pop Coman

jurnalist

Ghiseulbancar.ro

Bancherul.ro

Reclamatiibanci.ro

 


Taguri:

Alte stiri

0 comentarii

Posteaza un comentariu