Platile cu carduri Visa, in crestere

Conform datelor publicate astazi de Visa International, cifra totala de vanzari pentru anul 2004 arata ca, in Romania, comertul electronic derulat prin intermediul cardurilor Visa a depasit 5,7 milioane USD, detinatorii de carduri Visa romani si straini efectuand peste 41.000 tranzactii de cumparare prin intermediul Internetului, in si din Romania.



"Consumatorii au din ce in ce mai multa incredere fata de Internet ca un canal global de vanzari cu amanuntul, in special de cand serviciile de tipul Verified by Visa cresc nivelul de siguranta al cumparaturilor efectuate online. In Romania, sistemul Verified by Visa a fost lansat in martie anul trecut si putem spune ca rezultatele pe care le prezentam astazi indica faptul ca tehnologia inovatoare a Visa, lider mondial in industria de gen, a oferit detinatorilor de card si comerciantilor increderea si usurinta de manevrare pe care ambele parti o cautau", a comentat Catalin Cretu, Area Manager pentru Romania si Bulgaria, Visa International CEMEA.



Cea mai spectaculoasa crestere inregistrata in anul 2004 s-a produs in luna decembrie, cand detinatorii de carduri Visa au preferat sa isi utilizeze cardul pentru a face cumparaturi online mai mult decat in oricare alta luna a anului. Astfel, valoarea totala a vanzarilor realizate online in decembrie a atins peste un sfert (28%) din suma totala cheltuita online in tot anul 2004.



“Este o traditie sa oferim daruri prietenilor si familiei in perioada sarbatorilor. Suntem incantati ca romanii au decis sa onoreze aceasta traditie cu ajutorul unui instrument de plata modern, inovator”, a declarat Catalin Cretu. “Este o metoda mai simpla, mai sigura si mai comoda. Practic, poti avea acces la peste 30.000 comercianti din intreaga lume care au adoptat programul Verified by Visa si poti face cumparaturi instalat comod acasa sau la birou, prin simpla apasare a unor taste. ”



Verified by Visa este un serviciu bazat pe parola, al carui scop este sa le ofere cumparatorilor un plus de siguranta si securitate atunci cand isi fac cumparaturile online. Acest program asigura ca atat identitatea comerciantului, cat si a clientului sunt autentice, si solicita detinatorului de card sa furnizeze o parola personala atunci cand plateste online pentru bunurile cumparate cu cardul Visa. Acest proces confirma identitatea declarata de cumparator, cand acesta ofera online detalii referitoare la card. Detinatorii de card se pot inscrie pentru acest serviciu la banca emitenta a cardului, fara nici un fel de costuri suplimentare, avand siguranta ca detin un card protejat impotriva utilizarii frauduloase pe Internet, atunci cand acceseaza pagina de web a unui comerciant inrolat in programul ‘Verified by Visa’.



Peste 15 milioane de detinatori de carduri din intreaga lume utilizeaza in mod activ programul Verified by Visa cand isi fac cumparaturile prin Internet. Aflat in al treilea an de operare, programul continua sa se dezvolte datorita avantajelor demonstrate la nivelul marilor comercianti care au devenit modele pentru comerciantii online mai mici. Peste 10.000 institutii financiare membre si 30.000 comercianti participa acum la programul Verified by Visa, la nivel mondial.



Datele facute publice de Visa International arata ca, in 2004, detinatorii de carduri Visa din Romania au cheltuit 4,6 milioane USD pentru a cumpara bunuri si servicii prin Internet, in magazinele virtuale din Romania si din strainatate, valoarea medie a unei tranzactii fiind de 135 USD. Aceste cifre reprezinta o crestere substantiala fata de datele corespunzatoare anului 2003, numarul si valoarea tranzactiilor pe Internet prin intermediul cardurilor Visa crescand cu 193%, respectiv 226%. De cel mai mare succes s-au bucurat magazinele virtuale din SUA, unde detinatorii romani de carduri Visa au cheltuit aproape jumatate (43%) din valoarea totala a tranzactiilor electronice. Alte magazine virtuale straine care s-au bucurat de mult succes au fost din Italia - 16% din suma totala a cheltuielilor - si din Marea Britanie - 15%.



Inscrierea comerciantilor romani in programul Verified by Visa a determinat dezvoltarea tranzactiilor de vanzare online in mod rapid si benefic pentru detinatorii de carduri, comercianti, banci, precum si pentru intreaga economie. Detinatorii de carduri Visa din strainatate au fost atrasi de bunuri si servicii oferite de pagine de web romanesti, efectuand cumparaturi cu carduri Visa in valoare totala de peste 1,17 milioane USD in 2004. Increderea tot mai mare a cumparatorilor in magazinele virtuale romanesti, datorata implementarii serviciului Verified by Visa, a fost confirmata de cifrele recente: numarul de tranzactii efectuate de detinatorii de carduri Visa din strainatate in magazinele virtuale romanesti era, in medie, de numai doua tranzactii pe zi la sfarsitul celui de-al doilea trimestru al lui 2004, in timp ce la sfarsitul anului 2004 acest numar crescuse de 10 ori, ajungand la o medie de 20 tranzactii pe zi. Americanii au fost cei mai mari cheltuitori in magazinele virtuale romanesti, reprezentand 75% din cifra totala a cheltuielilor, se mai arata in comunicatul VISA.


Alte stiri

0 comentarii

Posteaza un comentariu