Piaþa pensiilor obligatorii va creste

Seful CSSP, Mircea Oancea aproximeaza ca pana la sfarsitul anului, fondurile pensiilor obligatorii vor numara 4 milioane de utilizatori, fata de 3,5 milionae in prezent si ca activele administrate vor ajunge la 850 milioane lei, fata de 500 de milioane la momentul actual.

Oancea a adaugat ca in ultimele luni, pana la 30 septembrie, s-a inregistrat o crestere constanta pe piata pensiilor private (pilonul II), datorita structurii care a permis administratorilor sa investeasca constributiile in instrumente cu un grad de risc foarte scazut.

In prezent, 80% din activele fondurilor de pensii obligatorii sunt plasate in obligatiuni de stat si municipale si in depozite bancare.
Cat despre criza financiara, Oancea sustine ca "este posibil sa se ajunga la o recesiune care sa afecteze si piata pensiilor private".

"Avem un sistem incipient, iar perioada de revenire trebuie sa ne prinda pe o structura bine definita", a mentionat Oancea.

Piata pensiilor private obligatorii (pilon II) a ajuns la active nete de 498,3 milioane lei (133,47 milioane euro) la sfarsitul lui septembrie, in crestere cu 26,54% fata de luna anterioara, potrivit datelor publicate de Comisia de Supraveghere a Sistemului de Pensii Private (CSSPP).


Anamaria Iacomi

Alte stiri

0 comentarii

Posteaza un comentariu