CEC Bank a acordat credite FamilyStart și StudentInvest de 100 milioane lei

CEC Bank a acordat credite în cadrul programelor guvernamentale FamilyStart și StudentInvest în valoare de peste 100 milioane de lei, în cadrul a doua tranșe de plafoane succesive, anunta banca intr-un comunicat, in care adauga:

Pentru al doilea an consecutiv, CEC Bank a continuat parteneriatul dezvoltat cu Ministerul Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse și cu Fondul Român de Contragarantare și a acordat credite în cadrul programelor guvernamentale FamilyStart și StudentInvest.

Pentru ambele programe dobânda, comisioanele de analiză, precum și comisioanele de gestiune a garanțiilor sunt subvenționate de către stat, iar garanțiille sunt disponibile în limita unor plafoane alocate băncilor, pe baza unor analize și calcule de risc.

Anul acesta programul a înregistrat un succes mult mai mare comparativ cu anul trecut, plafoanele alocate CEC Bank epuizându-se în prima fază foarte rapid, pe fondul unei cereri neașteptat de mari, mult peste nivelul înregistrat în 2022.

Astfel, în această primă etapă au fost acordate peste 300 finanțări în valoare de aproximativ 25 milioane de lei în cadrul programului StudentInvest și 190 finanțări în valoare de aproximativ 25 milioane de lei în cadrul Programului FamilyStart.

Dat fiind interesul crescut al clienților pentru astfel de produse în acest an, CEC Bank a solicitat majorarea plafoanelor de garantare în condițiile relansării produselor de finanțare cu caracteristici recalibrate conform nivelului de risc asociat, precum și cu obiectivele băncii privind capitalul și lichiditatea.

Noile finantari sunt acordate pe o perioada maximă de 5 ani si beneficiaza de o perioada de utilizare de 1 an, în conformitate cu politica de risc a Băncii și respectând termenii contractuali stabiliti de comun acord cu toate părțile implicate. Cererile deja primite în prima fază și nesoluționate au fost reevaluate cu prioritate, potrivit noilor condiții de creditare, în limita noului plafon.

Această a doua tranșă a depășit nivelul alocat inițial, pentru programul FamilyStart solicitându-se 35 milioane lei și pentru StudentInvest 25 milioane lei.

În acest sens, estimăm că până la finalul anului Banca va acorda credite pe cele două programe în limita unui plafon de garantare de peste 100 milioane lei, reușind astfel să atingă un obiectiv ambițios al Băncii, într-o perioadă foarte scurtă de timp, respectiv mai puțin de două luni.

Deoarece și a doua tranșă este în curs de alocare completă, analizăm posibilitatea solicitării unei noi suplimentări a plafonului. Asigurăm clienții că analizăm cu celeritate fiecare solicitare și încercăm să găsim soluțiile potrivite în funcție de disponibiliatea fondurilor, de ordinea aplicațiilor și de respectarea criteriilor de eligibilitate.

CEC Bank este unul dintre principalii finanțatori ai economiei românești și a participat la toate programele guvernamentale, având ca obiectiv principal susținerea economiei românești și antreprenorii locali.

Despre CEC Bank

CEC Bank este instituția financiară cu cea mai lungă tradiție din România. Fondată în 1864, CEC Bank are în prezent cea mai extinsă rețea națională, cu peste 1.000 de sucursale și unități teritoriale și cu active de 69,08 miliarde lei, la sfârșitul primului semestru al anului 2023. 
 
CEC Bank este o bancă universală de top pe piața românească și oferă o gamă completă de produse și servicii persoanelor fizice, IMM-urilor și corporațiilor mari, prin multiple canale de distribuție: unități bancare, rețele de ATM și POS, internet banking (CEConline), mobile banking (CEC app) și magazinul virtual CEC_IN – unde pot fi accesate produse și servicii bancare 100% online. 
 
Mai multe detalii despre produsele și serviciile oferite de CEC Bank pot fi obținute în orice unitate a Băncii, apelând gratuit Serviciul suport clienți la numărul de telefon 0.800.800.848 sau accesând site-ul www.cec.ro.

 


Taguri:

Alte stiri

0 comentarii

Posteaza un comentariu