Pentru un credit de 2000 de lei de la Credius, trebuie sa platesc 11000 de lei. E legal?

"Am făcut un credit la Credius în anul 2016 și acum mi-a venit executare silita cu oprire pe salariu suma totala 11.873 . va rog sa îmi spuneți cum s-a ajuns la această sumă exorbitanta, am împrumutat 2000.

Si datorita unor probleme personale .m-am despărțit și am rămas cu 2 copii minori .. Lucrez cu contract de munca de 3 ani. De ce nu mi.au pus oprire pe salariu acum 2.3 ani ?? Era o sumă mai mică. E legal și e normal să plătesc atât??. as putea face ceva? Mă puteți ajuta va rog din suflet? Va mulțumesc anticipat", intreaba un cititor, la Reclamatiibanci.ro.

Raspuns ReclamatiiBanci.ro

Stimata doamna,

Costul creditului Credius este foarte ridicat, suma totala de rambursat dupa cinci ani de creditare, de 11.000 de lei, fiind de peste 5 ori mai mare decat suma imprumutata – 2.000 de lei, conform contractului de credit (vezi foto).

Trebuie sa platiti atat de mult pentru acest credit pentru ca dobanzile si comisioanele sunt foarte mari.

Dobanda acestui credit este 19% pe an, la care se adauga un comision de 7% pe luna, adica 84% pe an.

Dobanda Anuala Efectiva (DAE), care reprezinta costurile totale ale creditului (dobanzi plus comisioane) calculata de Credius pentru acest credit ajunge la 218% pe an, cam de 20 de ori mai mare decat DAE la un credit bancar, care este in jurul a 10% pe an.

Credius ar fi trebuit sa va informeze in mod adecvat cu privire la costurile ridicate ale acestui credit, astfel incat sa fiti constienta de pretul platit pentru acesta.

Daca apreciati ca nu ati fost informata in mod adecvat de catre Credius cu privire la costurile acestui credit si consecintele neplatii acestuia, va sfatuiesc sa trimiteti la Credius o reclamatie.

Reclamatia catre Credius trebuie sa o faceti prin email, la adresa salut@credius.ro, prin telefon 0319005 sau pe site-ul credius.ro, prin completarea formularului de la acest link: https://www.credius.ro/contact.

In acelasi timp, daca va aflati intr-o situatie dificila si nu va puteti achita datoria, sfatul meu este sa trimiteti la firma de recuperare Integral Collection o cerere pentru incheierea unui acord amiabil privind plata restantelor.

Puteti sa inregistrati o reclamatie la Integral Collection, la telefon 0373.785.108.

Va sfatuiesc sa apelati si la CSALB (Centrul de Solutionare Alternativa a Litigiilor din domeniul Bancar): intrati pe net, la adresa CSALB.ro sau sunati la numarul scurt 021.94.14.

Citeste tot articolul aici

Ai probleme cu bancile sau IFN-urile? Scrie-ne aici  si te ajutam!

 


Taguri:

Alte stiri

0 comentarii

Posteaza un comentariu