OTP Bank isi face reclama inselatoare la creditul ipotecar

OTP Bank isi face reclama inselatoare la creditul ipotecar, cu o dobanda mica, fara a mentiona ca aceasta este valabila doar in anumite conditii, precum incasarea veniturilor intr-un cont al bancii sau incheierea unei asigurari la o firma agreata de banca.

Banca maghiara este singura din Romania care nu prezinta, pe site-ul propriu, care este dobanda standard pentru un credit ipotecar, nu doar cea valabila in conditii speciale.

Iar in reclame (vezi foto), OTP Bank foloseste formula "DAE de la 5,66%", fara a mentiona, asa cum ar fi cinstit, si nivelul maxim la care ar putea ajunge aceasta.

Pe site-ul propriu, OTP Bank isi promoveaza la fel creditul ipotecar: "cu dobanda de la 5,48%", fara a mentiona in ce conditii este valabila aceasta dobanda si pana la ce nivel poate urca. (vezi foto)

Abia in subsolul unui document atasat pe site, cu costurile imprumuturilor, descoperim ca dobanda "de la 5,48%" este valabila daca se indeplinesc nu mai putin de cinci conditii:

1. încasarea lunară a salariului în contul curent deschis la OTP Bank;

2. plățile lunare prin POS la comercianți folosind cardul de debit OTP Bank;

3. încheierea asigurarării de locuință la Groupama;

4. achiziționarea unui pachet de produse și servicii

5. profilul clientului și istoricul de creditare.

OTP Bank nu mentioneaza insa, asa cum fac toate celelalte banci, care este dobanda standard, valabila pentru clientii care nu se incadreaza in conditiile mentionate.


Citeste articolul integral pe Bancherul.ro

Taguri:

Alte stiri

0 comentarii

Posteaza un comentariu