OTP Bank isi consolideaza pozitia in Ucraina

Tranzactia de cumparare a Raiffeisenbank Ucraina a fost finalizata in data de 20 Noiembrie 2006, dupa primirea aprobarilor necesare, se arata intr-un comunicat de presa al OTP Bank.

In consecinta, OTP Bank a transferat pretul de achizitie de 650 milioane de EURO vanzatorilor in ziua definitivarii tranzactiei.

OTP Bank, in calitate de cumparator, si Raiffeisen International Bank-Holding AG impreuna cu Raiffeisen Zentralbank Osterreich AG, in calitate de vanzatori, au semnat acordul de vanzare cumparare pentru o participare de 100% din actiunile Raiffeisenbank Ucraina in data de 1 Iunie 2006.

Dupa o schimbare de nume in data de 7 Noiembrie 2006, denumirea bancii s-a modificat in Closed Joint Stock Company OTP Bank (CJSC OTP Bank), iar procesul de re-branding al sucursalelor este aproape de final. Banca, ale carei active totale au insumat 1.56 miliarde de EURO la sfarsitul lui Septembrie 2006, a avut un profit net de 32.6 milioane de EURO in primele noua luni ale anului. Pentru al patrulea trimestru din 2006 este asteptat ca OTP Group sa isi consolideze filiala din Ucraina.

In urma finalizarii tranzactiei, OTP Bank se va concentra asupra integrarii sistemelor IT, introducerii de noi produse retail in oferta, consolidarii relatiilor cu importanta clientela corporate, si dezvoltarii intensive a retelei de sucursale. Banca doreste sa deschida 160 de sucursale noi, ajungand astfel la 200 de sucursale in doi ani.

O intalnire generala extraordinara, legata de schimbarea proprietarului, va avea loc in viitorul apropiat.

Alte stiri

0 comentarii

Posteaza un comentariu