Noi decizii ale CSSPP

ÃŽn ședința din 10 martie 2010, Consiliul Comisiei de Supraveghere a Sistemului de Pensii Private (CSSPP) a adoptat o serie de decizii, ca urmare a finalizării procesului de preluare a administrării Fondului de Pensii Facultative BCR-Prudent:

- retragerea autorizației prospectului schemei de pensii facultative pentru Fondul de Pensii Facultative BCR-PRUDENT, administrat de S.C. BCR Asigurări de Viață Vienna Insurance Group S.A., de la data comunicării deciziei Consiliului CSSPP

- retragerea autorizației de administrare a fondurilor de pensii facultative a S.C. BCR Asigurări de Viață Vienna Insurance Group S.A., potrivit Legii nr. 204/2006 privind pensiile facultative, cu modificările și completările ulterioare și a normelor emise în aplicarea acesteia, de la data comunicării deciziei Consiliului CSSPP

- radierea S.C. BCR Asigurări de Viață Vienna Insurance Group S.A. din Registrul CSSPP.
Reamintim că, în data de 23 decembrie 2009, a fost aprobată autorizarea definitivă de preluare a administrării Fondului de Pensii Facultative BCR-Prudent de către S.C. BCR Pensii, Societate de Administrare A Fondurilor de Pensii Private S.A. de la S.C. BCR Asigurări de Viață Vienna Insurance Group S.A. Participanții acestui fond de pensii facultative au avut posibilitatea de a se transfera fără penalități, la orice alt fond de pensii facultative, în cazul în care nu au fost de acord cu preluarea administrării fondului, conform prevederilor legale aplicabile acestui proces de preluare.

ÃŽn termen de 10 zile calendaristice de la data expirării perioadei de contestare, CSSPP va publica anunțul privind retragerea autorizației de administrare în Monitorul Oficial al României, Partea a IV-a, precum și în două cotidiene centrale.

ÃŽn prezent, pe piața pensiilor facultative sunt autorizate 13 fonduri de pensii facultative și 10 administratori supravegheați și controlați de către CSSPP. Conform ultimelor date disponibile, la finalul lunii februarie a.c., în sistemul pensiilor facultative erau înscriși 190.327 participanți, iar activele nete acumulate însumau 228,3 milioane lei.

De asemenea, în ședința de ieri, 10 martie a.c., CSSPP a avizat S.C. OVB ALLFINANZ ROMÂNIA BROKER DE ASIGURARE S.R.L. ca intermediar de pensii private, în vederea desfășurării activității de marketing al fondurilor de pensii administrate privat.

Alte stiri

0 comentarii

Posteaza un comentariu