Misu Negritoiu, seful ASF, ne linisteste: Omniasig nu are probleme de lichiditate sau solvabilitate, iar cei care au asigurari de locuinte nu vor avea de suferit

Procurorii si politistii au efectuat ieri perchezitii la sediile a 49 de sucursale ale firmei de asigurari Omniasig, parte a grupului austriac Vienna Insurance Group (VIG) într-o cauză penală ce vizează suspiciuni privind săvârșirea de către mai multe persoane a unor infracțiuni de abuz în serviciu și fals intelectual, pentru care a fost începută urmărirea penală

 

Misu Negritoiu, noul sef al Autoritatii de Supraveghere Financiara (ASF), a tinut sa asigure astazi publicul ca firma de asigurari Omniasig, din grupul austriac Vienna Insurance Group (VIG) nu are probleme de solvabilitate sau lichiditate ca efect al declansarii unei anchete penale de catre procurori.

 

De asemenea, Negritoiu a precizat ca problemele anchetate se refera la asigurarile de locuinte incheiate de Omniasig, insa detinatorii acestora nu vor avea de suferit.

 

Procurorii si politistii au efectuat ieri perchezitii la sediile a 49 de sucursale ale firmei de asigurari Omniasig, parte a grupului austriac Vienna Insurance Group (VIG) într-o cauză penală ce vizează suspiciuni privind săvârșirea de către mai multe persoane a unor infracțiuni de abuz în serviciu și fals intelectual, pentru care a fost începută urmărirea penală (vezi aici detalii).

 

Iata declaratia lui Negritoiu, publicata de ASF:

"Aș vrea de la început să vă spun că nu este o conferință de presă, că fac o declarație și că nu avem alocat spațiu pentru întrebări și răspunsuri.

Intervenția mea are scopul de a asigura publicul, consumatorii de produse de asigurări și clienții OMNIASIG că situația este sub control.

Ne-am asigurat că niciunul dintre posesorii acestor polițe nu va avea de suferit și nu va fi afectat. Este vorba despre polițe de asigurări de locuință, numărul acestor polițe este mult mai mic decât cel vehiculat în presă, la fel și numărul celor implicați.

ASF a urmărit permanent evoluția societății OMNIASIG, a făcut recomandări și a intervenit când a fost cazul. Drept urmare, societatea este astăzi bine capitalizată, acționarii au adus peste 100 de milioane de Euro în ultimii ani. Societatea întrunește criteriile de prudențialitate legale, are o bună cotă de solvabilitate și lichiditate și, din informațiile pe care noi le avem, are constituite și rezervele tehnice suficiente.

Ne-am întâlnit astăzi cu conducerea societății și cu acționarul și din nou ne-am asigurat că știu ce au de făcut, cooperează în rezolvarea acestui caz și vor lua toate măsurile necesare ca posesorii de polițe și clienții să nu aibă de suferit.


Vezi detalii pe Bancherul.ro

Taguri:

Alte stiri

0 comentarii

Posteaza un comentariu